Garduri electrice rezistente la scurtcircuite – o soluție împotriva urșilor și mistreților – VIDEO

0
- Reclamă -

Când este vorba despre menținerea în siguranță a turmelor, livezilor și terenurilor agricole, există mai multe variante de garduri ce se pot folosi, de la cele din scânduri de lemn, la cele din plasă, sârmă ghimpată și fire electrice.

Gardurile electrice asigură o protecție bună, dar nu de puține ori apar probleme și costuri în bani și timp din cauza scurtcircuitelor cauzate de vegetație.

Cum încep să se coacă fructele cum apar şi animalele sălbatice în preajma gospodăriilor

O soluție ar putea fi utilizarea gardurilor din cauciuc cu conductivitate electrică. Acest cauciuc are avantajul de a avea o rezistență ohmică foarte scăzută, de 0,017 Ohm, de a fi robust și extrem de rezistent la acțiunea razelor UV.

gard electric 3Gardul electric se prezintă fie sub forma unei benzi din cauciuc ce se poate conecta la orice sursă de energie tradițională, fie sub forma unor cabluri cu miez de cupru cositorit ce pot fi ușor rulate și transportate.

Benzile si cablurile pot fi amplasate atât de aproape de pământ în­cât animalele nedorite, precum lupii și porcii mis­treți, să nu poată trece prin gard fără a simți un șoc electric.

Dacă sunt așezate pe sol, pot fi acoperite parțial cu nisip sau pietriș, pot intra în contact cu vegetația și pot fi traversate de mașini fără să le fie afectată conductivitatea.

- Reclamă -

Aceste tipuri de garduri sunt foarte utile și pentru siguranța clădirilor asigurând protecție împotriva intrușilor.

Deoarece nu conțin decât cauciuc, fire de cupru și carbon, nu poluează mediul.

Pentru detalii suplimentare puteți vizita: www.hmj-design.dk

Autor – Dana Canari, Biolog

 

 

 

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.