Un fost polițist, pasionat de agricultură, a adunat o colecție de soiuri de tomate de pe tot mapamondul

0
colectionar-tomate-toata-lumea
- Reclamă -

Nikolay Kanavurova este un fost polițist din țara noastră vecină, Bulgaria, care acum ceva ani a decis să-și transforme pasiunea sa pentru agricultură într-o afacere inedită. Are o „colecție” de 200 de soiuri de tomate adunate de prin toată lumea.

De 8 ani lucrează împreună cu soția sa 12 hectare, 10 în câmp și 2 în solar la ferma lor din apropiere de Bacic. La poarta fermei vinde roșii alături de alte legume proaspete și de tot felul de răsaduri. Nu departe de ferma sa este situat un magazin Lidl, însă el spune că asta nu i-a afectat deloc afacerea. Are o clientelă proprie de peste 3000 de persoane și nu este interesat să vândă în retailul modern.

A văzut însă o oportunitate de afaceri în sistemul HoReCa pentru care și-a dedicat o parte din grădină. Practic așa se face că și-a completat colecția personală, pentru că multe dintre răsaduri le-a primit chiar de la turiștii veniți din Liban, Franța, Italia sau chiar Nepal – un loc unde nici nu credea că se cultivă tomate. Toate răsadurile s-au adaptat perfect la condițiile de climă și sol de aici.

Citește și: Au lăsat Capitala pentru un business cu miere în provincie

Despre fonduri europene spune că nu are nici un astfel de sprijin, nici măcar subvenția pe suprafață, motivul fiind corupția din Bulgaria.

colectionar-200-soiuri-tomate-bulgaria-balcic

În România a trimis peste 5000 de răsaduri pe care le vinde cu prețuri cuprinse între 0,8 și 1 leva pentru răsadurile de roșii convenționale, iar pentru răsadurile din colecția personală prețul este de 1,5 leva pe bucată.

- Reclamă -

Din cele 200 de soiuri de colecție lipsește România, însă a promis că va primi cu drag semințele roșiilor de la noi.

Sursa: Agrotrends.ro

 

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.