China, țara fermelor gigant cu efective de peste 10.000 de vaci

0
- Reclamă -

Consumul de lapte înregistrează o creștere susținută în China în ultimii ani, urmare a modificării preferențelor de consum din această țară. Chinezii au început să copieze obiceiurile europenilor și au devenit consumatori de brânzeturi sau cereale cu lapte la micul dejun.

În aceste condiții, nici nu mai este de mirare faptul că au început să apară ferme de vaci de dimensiuni mari în această țară. La acest moment, de exemplu, chinezii se pregătesc să inaugureze o fermă  de vaci cu efective de circa 100.000 capete la Mudanjiang, în Nord-Estul țării, cea mai mare din lume, după ce unitățile cu 10.000 de capete au devenit ceva obișnuit în această parte a lumii.

Citește și: 8 sfaturi despre cum putem ajuta animalele pe timp de iarnă

În timp ce în Europa, grija pentru mediu este tot mai prezentă, iar fermele mai mari de 1.000 de capete sunt privite cu îngrijorare de către ecologiști, în Asia astfel de preocupări lipsesc aproape cu desăvârșire. Vacile stau ca sardinele în ferme, nu văd lumina zilei și contaminează pânza freatică, la fel ca și râurile, otrăvite deja de uzinele chimice. Situația devine tot mai gravă pe zi ce trece, stare care se pare că a sensibilizat autoritățile de la Pekin. Acum, acestea vor să ia măsuri pentru a limita apariția fermelor de mari dimensiuni și încearcă să încurajeze investițiile în unități mai mici, cum ar fi de exemplu cele de 400 de capete, unde normele sanitar – veterinare pot fi mai ușor controlate, după cum relatează presa internațională.

Sursă foto: www.wsj.com

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.