Fermierii din Teleorman – primul loc la despăgubirile acordate de Groupama Asigurări

0
- Reclamă -

Groupama Asigurări, lider pe linia asigurărilor agricole din România, a primit în anul agricol 2015-2016 1.778 de avizări de daune agricole, în creștere față de anii anteriori cu peste 300%. Iunie reprezintă luna în care s-au efectuat cele mai multe avizări, 912, majoritatea acestora fiind făcute după 18 iunie.

Din punctul de vedere al intensității și frecvenței fenomenelor meteo care au produs pagube fermierilor, reflectat în numărul de avizări de daună, cel mai afectat județ a fost Teleorman (256 de avizări), urmat de Iași (209 de avizări) și de Timiș (144 de avizări). Locul patru și cinci sunt ocupate de Satu Mare (140 de avizări) și Constanța (128 de avizări). În ceea ce privește valoarea daunelor, cele mai mari s-au înregistrat în Teleorman (13,9 milioane de lei lei), Iași (9,2 milioane de lei), Timiș (3,3 milioane de lei), Satu Mare  (trei milioane de lei) și Constanța (2,69 milioane de lei).

Ca atare, până în luna octombrie a acestui an, Groupama Asigurări a plătit despăgubiri în valoare totală de  37 milioane de lei, reprezentând aproximativ 10% din plățile aferente liniei Asigurărilor Non-Viaţă, la care se adaugă 6 milioane lei ca rezervă constituită pentru dosarele încă în lucru.

„Ne-am câștigat statutul de lider pe linia asigurărilor agricole în urmă cu 5 ani, construind parteneriate solide cu fermierii, parteneriate care funcționează. Angajamentul nostru a fost și rămâne acela de a asigura continuitatea afacerilor clienților noștri atunci când un eveniment neprevăzut apare, astfel că întreaga echipă s-a mobilizat  pentru a ne respecta acest angajament, urgentând constatarea și instrumentarea dosarelor, pentru a-i ajuta pe fermieri să înființeze la timp noile culturi pentru anul agricol 2016 – 2017”, a declarat Călin Matei, Director General Adjunct Groupama Asigurări.

Citește și: Lintea- sursă de proteine, vitamine și minerale

 

În lunile august și septembrie, Groupama Asigurări a realizat un sondaj de satisfacție în rândul clienților fermieri din portofoliu, marea lor majoritate declarându-se mulțumiți de parteneriatul cu compania și niciunul nemulțumit de procesul de constatare a daunelor. Atenția acordată de Groupama Asigurări clienților săi se reflectă de altfel și în numărul de reclamații înregistrat la ASF, compania fiind pentru al patrulea an la rând asigurătorul cu cel mai mic număr de reclamații din top 5 asigurători din România.

- Reclamă -

Ajungând la aproximativ 1 milion de hectare ca suprafață de culturi agricole asigurate în anul agricol 2015 – 2016, Groupama Asigurări are un portofoliu de peste 3.100 de clienți fermieri, și pune la dispoziția acestora o echipă specializată formată din 20 de inspectori de daune și 6 agro manageri locali.

Sursă foto: www.dailybusiness.ro

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.