Francezii se așteapta la creșterea prețurilor la cereale

0
- Reclamă -

Canicula din Franța, seceta din SUA și Austraalia, precum și stocurile mondiale în scădere sunt factorii care ar putea conduce la o creștere a prețurilor la cereale în următoarele luni. In data de 24 mai, Renaud de Kerpoisson, președintele Ofertă și cerere agricolă estima că «prețul la grâu ar trebui să crească în următoarele două luni».

«Egiptenii (Gasc) contină să cumpere grâu și credem că vor mai avea nevoie de 300 000 tone înainte de finele campaniei. Și englezii au nevoie de importuri de grâu înainte de noua recoltă. În Franța, stocurile de grâu sunt estimate la 2 milioane de tone, insuficent pentru joncțiunea cu noua recoltă», potrivit agrisalon.com

În perioada 5 -20 iunie, prețul la grâu a crescut cu circa 10 €/tonă pe piața europeană. Pe piața la termen, scadența pentru septembrie 2017 era de  165,25 €/tonă în data de  5 iunie și a urcat la 177 €/tona pe 20 iunie. Pe piața fizică, la Rouen, prețurile au revenit la nivelul de la începutul anului după ce stagnaseră în ultimele trei luni între 155 și 160 €/tonă.

VEZI: Sistemul de irigații Sadova Corabia funcționează din nou

La rândul lui, Sébastien Poncelet, analiste Agritel, susține că majorarea din ultimele 15 zile se datorează condițiilor meteo. O părere similară are și  Gabriel Omnès, specialist în cereale la cabinetul Tallage. El insistă asupra efectelor pe care valul de căldură (peste 30 grade Celsius) le-ar putea avea asupra randamentelor de producție.

O creștere a prețurilor este așteptată și în SUA din cauza secetei, care a afectat calitatea producției de cereale. Pe de altă parte, în Rusia situația este cu totul alta. Rusia începe campania de recoltat cu un stoc enorm, iar recolta din acest an ar trebui să fie foarte bună, ceea ce va limita creșterea prețurilor.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.