Intâlnirea președintelui Iohannis cu fermierii. Aceleași probleme, aceiași actori

0
- Reclamă -

Ediția din acest an a târgului Indagra, organizată sub înaltul patronaj al președinției, în premieră, a constituit un bun prilej pentru președintele Klaus Iohannis să se întâlnească cu fermierii și a de afla care sunt principalele probleme cu care se confruntă aceștia.

La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai celor mai mari asociații de profil din agricultură, care de altfel și-au și expus problemele cu care se confruntă. Printre vorbitori s-au numărat Laurențiu Baciu, președinte LAPAR, Emil Dumitru, președinte ProAgro, Claudiu Frânc, președinte FCBR, Nicolae Sitaru și Dimitrie Muscă, doi mari fermieri. Iar lista poate continua… nume mari și grele și mai puțin fermieri de rând care să-și spună oful într-o întâlnire care va fi difuzată pe postul național. De unde și câteva semne de întrebare legat de ce s-a vrut a fi și ce s-a întâmplat în realitate. Nu mai vorbim de modul cum s-au stabilit listele cu cei care au fost în sală și ce asociație a avut cele mai multe locuri.

30% din terenul agricol din România nu este al românilor

ioh1Una peste alta, am reținut preocuparea președintelui vis-a-vis de faptul că străinii au ajuns să dețină circa 30% din terenurile României sau că un străin are cea mai mare exploatație din țară (65.000 de hectare). Ce-i drept, este prima dată când se vorbeste de așa ceva.

„De importanţă extraordinar de mare pentru România, cine e proprietarul pământului din România? Cel puţin, în momentul de faţă, aflu, de exemplu, de la domnul ministru (Achim Irimescu – n.r.), că proprietarul a 30% din terenul agricol din România sunt alţii decât românii. E, pe mine, personal, această proporţie mă îngrijorează. Ne trezim că ne uităm la pământ şi ne întrebăm al cui o fi, că al nostru nu mai e”, a spus preşedintele.

Acesta s-a arătat nemulțumit și de faptul că subvenția este impozitată în România sau de modul în care s-a prezentat țara noastră la SIAL. În rest, mai nimic. Poate doar încă o întâlnire bifată pentru toată lumea, un fel de șezătoare în Poiana lui Iohan…

Mic fermier: „În Spania o duci boierește cu un hectar, în România cu 10 ha ești la limita foametei”

- Reclamă -

 

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.