Manager Claas România: În vară avem în practică un student român și doi din Germania. Poate îi convingem să rămână la noi

0
- Reclamă -

Criza de personal este o problemă nu doar în domeniul agriculturii și al fermelor, ci si la nivelul producătorilor și distribuitorilor de mașini, care găsesc cu dificultate personal de specialitate. Adevărul este că există o mare nevoie de oameni calificați în piață, care să știe să utilizeze echipamentele de ultimă generație tot mai întâlnite în fermele din România, mai ales în marile expoatații.

”Problema trebuie analizată de la rădăcină, din păcate, liceele agricole, școlile profesionale și facultățile de mecanică agricolă, care în anii trecuți asigurau un loc de muncă în domeniu, o mare parte din ele s-au desființat și puțini oameni mai doresc să lucreze în sector. Din nefericire, liceele agricole care mai sunt formează specialiști care vor merge să culeagă căpșuni și sparanghel în afara României’’, a declarat la Agriplanta RomAgroTec Luigi Radu, director de marketing și vânzări al companiei Class România.

Asociația vrea o școală de micanici auto

Tocmai de aceea meritată salutată inițiativa Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Maşini Agricole din România (APIMAR), care vrea să reînvie meseria de mecanic auto, de a înființa o clasă de mecanici auto începând cu acest an la un liceu din Capitală.

“Și în sectorul distribuției de mașini agricole este o criză acută de personal de specialitate. Noi vom avea în practică în această vară un student din România și doi din Germania în ideea că poate îi convingem să vină în România”, a mai spus Luigi Radu.

Citește și

Producătorul SKY Agriculture lansează pe piață noua semănătoare «bio» MaxiDrill SW 6000 (P)

Nu de alta, dar drumul a fost deschis deja în segmentul prestărilor de servicii, unde sunt active firme din Germania și Polonia. Pe lângă faptul că realizează activitățile respective, ele vin inclusiv cu mecanici din țările de origine… No comment!

- Reclamă -
- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.