Mistreţi cu pestă porcină în Constanţa

2
- Reclamă -

Noi cazuri de pestă porcină africană au fost confirmate la patru mistreţi găsiţi morţi în zona unui fond de vânătoare din judeţul Constanţa.

Autorităţile urmează să prindă toţi mistreţii din zona afectată şi să interzică circulaţia cu animalele domestice în acel perimetru. Astfel, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Prefectura Constanţa au decis mai multe măsuri în urma acestei confirmări, care se vor aplica pe o rază de 13 kilometri (opt kilometri fiind zona infectată şi încă cinci kilometri o zonă tampon). Una dintre măsuri este prinderea integrală a mistreţilor din zonă, prin metode de vânătoare, cu personal silvic, vânători autorizaţi şi personal abilitat, iar o alta examinarea de către medicii veterinari abilitaţi a mistreţilor sacrificaţi sau găsiţi  morţi şi recoltarea de probe.

Citeşte şi: Petre Daea nu-i iartă pe cormorani

- Reclamă -

2 comentarii

  1. […] Noi cazuri de pestă porcină africană au fost confirmate la patru mistreţi găsiţi morţi în zona unui fond de vânătoare din judeţul Constanţa. Autorităţile urmează să prindă toţi mistreţii din zona afectată şi să interzică circulaţia cu animalele domestice în acel perimetru. Astfel, Direcţia Sanitar… Cititi mai multe aici: Mistreţi cu pestă porcină în Constanţa […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.