1 milion de dolari pe minut, oferiți ca subvenții pentru agricultură şi doar 1% din sumă este folosită în beneficiul mediului înconjurător

0

Subvențiile agricole globale se ridică la 1 milion de dolari pe minut, conform unui raport care atrage atenția că acestea contribuie la criza globală și la distrugerea biodiversității. Doar 1% din sumă este folosită în beneficiul mediului înconjurător.

O mare parte din cele 700 de miliarde de dolari acordate anual industriei agricole promovează creșterea intensivă a vitelor, distrugerea pădurilor și poluarea ca urmare a utilizării excesive a fertilizatorilor.

Siguranța umanității este la risc fără realizarea unor reforme, reducerea semnificativă a consumului de carne în țările bogate și alte utilizări ale terenurilor care nu sunt dăunătoare. În schimb, o mare oportunitate ar fi redirecționarea subvențiilor către producția unei hrane mai sănătoase, reducerea risipei alimentare și plantarea copacilor, precum și gestionarea mai bună a terenurilor.

Raportul neagă ideea că subvențiile sunt necesare pentru a produce hrană ieftină, arătând că în final, costul daunelor cauzate de agricultură sunt mai mari decât valoarea hranei produse. Producerea hranei sănătoase, într-un mod sustenabil, ar reduce de fapt prețurile alimentelor, pe măsură ce starea terenurilor s-ar înbunătăți.

Conform lui Jeremy Oppenheim, de la Food and Land Use Coalition, care a publicat noul raport, a atras atenția că subvențiile ar putea ajunge în realitate la 1 trilion de dolari pe an.

Mai multe studii recente au arătat că sistemul alimentar global este deficient, alimentând criza climatică și pierderea biodiversității în timp ce miliarde de oameni rămân înfometați sau obezi. Un alt raport arăta că evitarea cărnii și a lactatelor este cea mai bună metodă de a reduce impactul asupra planetei la nivel individual.

Conform raportului, modul actual de producție al hranei și de utilizare a terenurilor duce la costuri ascunse în valoare de 12 trilioane de dolari. Cercetătorii atrag atenția că în ritmul actual, criza climatică va amenința tot mai mult viața umană, biodiversitatea și resursele naturale vor fi compromise, iar reducerea sărăciei va fi tot mai dificilă.

Sursa: Green-Report.ro

Citeşte şi AFIR: fonduri europene pentru procesarea produselor pomicole

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here