290 de milioane de ouă, pe piață înainte de Paște

0
carton-oua

Vânzările de ouă în perioada Sărbătorilor Pascale cresc cu aproximativ 50% faţă de o lună obişnuită, până la circa 290 de milioane de ouă, ceea ce înseamnă că un român consumă, în medie, aproximativ 15 ouă produse în fermele avicole din România, susţine preşedintele Uniunii Crescătorilor de Păsări din România (UCPR), Ilie Van.

 

Acestea a precizat că datele privind producţia, vânzările şi consumul sunt doar cele consemnate în industria avicolă din România şi nu includ oferta provenită din gospodării.

Acesta susţine că în ferme organizate erau circa 8,7 milioane de găini, citând tot datele datelor statistice ale Ministerului Agriculturii, cu un potenţial de producţie anual de 2,35 miliarde de ouă. Astfel, într-o lună obişnuită industria avicolă din România produce în jur de 195 de milioane de ouă.

În ceea ce priveşte preţul ouălor, şeful UCPR afirmă că în continuare preţul ouălor la poarta fermei în România este cel mai mic din Uniunea Europeană, respectiv 0,31 lei/ou, comparativ cu nivelul înregistrat în perioada similară a anului trecut.

În primele două luni ale acestui an, producţia carnea de pasăre obţinută din industria avicolă a înregistrat o reducere cu circa 9% faţă de anul 2020, iar preţul în săptămâna 14 din anul 2021 era uşor mai mare, respectiv 6,99 lei/kg carcasă, faţă de 6,96 lei/kg carcasă în aceeaşi perioadă din 2020.

Producătorii de usturoi, ajutați de minister

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here