46,75 milioane lei pentru renta viageră agricolă

0

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a anunţat că a finalizat plata tuturor sumelor cuvenite pentru renta viageră agricolă aferentă anului 2019, suma totală plătită fiind de 46,75 milioane lei.

 

”Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că a finalizat plata tuturor sumelor cuvenite pentru renta viageră agricolă aferentă anului 2019. Suma totală plătită este de 46,75 milioane lei, cu sursă de finanţare de la bugetul naţional, pentru un număr de 37.532 rentieri”, precizează APIA.

Viza anuală a carnetelor de rentier pentru anul 2019 a fost obţinută de către rentieri exclusiv prin mijloace electronice (telecomunicaţii), urmare a restricţiilor impuse/condiţiilor specifice din acest an, cauzate de pandemia COVID 19.

”Precizăm că în perioada următoare, dar nu mai târziu de 30 noiembrie 2020, vor fi autorizaţi la plată şi moştenitorii care au solicitat plata rentei viagere agricole cuvenită rentierului pentru anul 2019, până la data decesului acestuia, conform documentelor depuse până la data de 15 octombrie 2020, în condiţiile legislatiei specifice”, spun reprezentanţii APIA.

Seceta a scumpit cerealele, urmează și o creștere a prețului alimentelor

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here