Reprezentanţii agriculturii autohtone, prezenți la Salonul Internaţional de la Paris

0
- Reclamă -

Reprezentanţii Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale au participat la Salonul Internaţional al Agriculturii de la Paris.

Cea de-a 55-a ediţie a Salonului Internaţional pentru Agricultură (SIA), eveniment organizat anual la Paris, şi-a deschis porţile sâmbătă, 24 februarie 2018 şi va rămâne deschis până pe 04 martie 2018.Evenimentul atrage anual circa 30.000 de specialişti din domeniul agricol şi agroalimentar care au oportunitatea de a consolida şi dezvolta noi relaţii comerciale. Tema SIA de anul acesta este: „Agricultura: o aventură colectivă”.

La SIA 2018, pe 24 si 25 februarie 2018, Secretarul de Stat Daniel Dumitru Botănoiua avut mai multe întâlniri de lucru cu preşedinţi ai diverselor asociaţii de profil : preşedintele Organizaţiei Producătorilor de Seminţe din Franţa, preşedintele Organizaţiei Producătorilor de Cereale şi Oleaginoase şi cu directorul general al Organizaţiei Producătorilor Independenţi de Vin, dar şi cu preşedintele Federaţiei Crescătorilor de Ovine din ţara cocoşului galic.

În cadrul discuţiilor purtate cu aceştia, temele abordate au vizat problemele cu care se confruntă aceste sectoare de activitate: producerea de sămânţă, creşterea ovinelor, piaţa funciară, piaţa şi preţul produselor vegetale etc, dar şi necesitatea colaborării între cele două state astfel încât producătorii agricoli din ambele ţări să poată asigura hrană de calitate consumatorilor, simplificarea Politicii Agricole Comune, împărţirea corectă a valorii adăugate în sector.

S-a reiterat poziţia României referitoare la PAC: neadoptarea măsurilor privind plafonarea plăţilor directe, menţinerea sprijinului cuplat, susţinerea tinerilor, a cercetării şi a inovării.

Cu ocazia acestei deplasări, Secretarul de Stat Botănoiu a luat parte la seminarul la nivel înalt cu tema „Crearea si distribuirea valorii în sectorul agricol”, la sediul Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei din Paris, Franţa, în cadrul căruia s-au dezbătut teme legate de starea generală a agriculturii şi a alimentaţiei.

- Reclamă -

La eveniment au participat peste 70 de miniştri ai agriculturii, secretari de stat, ambasadori din statele europene, dar şi din Africa, Asia şi America Latină. Obiectivul seminarului a fost acela de a găsi soluţii şi răspunsuri la întrebările legate de repartizarea echitabilă a valorii adăugate în acest domeniu, cu scopul îmbunătăţirii statutului fermierilor.

Mai mult, s-au căutat formule noi pentru a răspunde aşteptărilor consumatorilor, cât si pentru promovarea unei alimentaţii sănătoase, sigure si durabile. În cadrul celei de-a doua întâlniri, Secretarul de Stat Daniel Botănoiu a prezentat’ Programul tomate româneşti’, care a fost extrem de apreciat de către participanţi.

Citiți și:  Plăți compensatorii de 2,6 miliarde de euro pentru fermieri

Sursa foto: rfi.ro

 

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.