Focar de pestă porcină în Maramureș

0
- Reclamă -

Un focar de pestă porcină africană a fost confirmat pe fondul de vânătoare din localitatea Cicârlău, după vânarea unui mistreţ, a precizat miercuri, într-o informare publică, prefectul judeţului Maramureş, Nicolae-Silviu Ungur.

Potrivit acestuia, zona infectată a fost delimitată pe o rază de opt kilometri.

„După confirmarea virusului pestei porcine africane de către Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală din Bucureşti am procedat la convocarea, în sistem online, a comitetului şi aprobarea planului de măsuri pentru eradicarea pestei porcine africane la mistreţi. Zona infectată a fost delimitată pe o rază de opt kilometri şi cuprinde fonduri de vânătoare de pe raza localităţilor Cicârlău, Băiţa, Săbişa, Săsar, Ardusat”, a spus Nicolae-Silviu Ungur.

El a afirmat că sunt incluse în zona tampon atât localităţi rurale din Maramureş, cât şi din judeţul Satu Mare.”În zona afectată sunt incluse localităţile Nistru, Băiţa, Cicârlău, Ilba, Handalul Ilbei, Buşag, Tăuţii Măgherăuş, Ulmoasa, Bârgău, Merişor, dar şi localităţi din judeţul Satu Mare. Zona tampon, delimitată pe o rază de cinci kilometri, include fonduri de vânătoare de pe raza localităţilor Cicârlău, Băiţa, Săbişa, Săsar, Ardusat, Valea Neagră, respectiv judeţul Satu Mare”, a mai precizat Nicolae-Silviu Ungur.Aceeaşi informare arată că exploataţiile de porcine din zona infectată vor fi puse sub supraveghere clinică de către echipe din cadrul DSVSA Maramureş, dar şi de către medicii veterinari de liberă practică concesionari, cu aplicarea de măsuri de restricţionare a mişcării animalelor.

Citește și: Oros anunță bani pentru irigații și pledează pentru asigurarea recoltei

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.