Adrian Pintea, director general APIA: Începem plăţile la fermierii mari

0

Începând cu ziua de marţi, APIA va demara plăţile pentru anul 2017 şi către fermele mari, mai precis către agricultorii care au de primit peste 2.000 de euro pe ecxploataţie, a anunţat directorul general al instituţiei, Adrian Pintea. Acesta a precizat că până în prezent, au fost plătite doar sume de până la 2.000 de euro. Numărul total al fermierilor înscrişi la plată pentru Campania 2017 este de 885.000, până la acest moment fiind plătiţi 447.000. Bugetul alocat României pentru 2017 este de 1,8 miliarde de euro, din care au fost plătiţi deja 1,070 miliarde de euro.

Target de 200 milioane de euro până la sfârşitul anului

”Începând de marţi plătim şi fermele mai mari, adică fermierii care au de primit peste 2.000 de euro. Bani avem, sper să putem cheltui toţi banii pe care îi avem în cont până la finele acestui an. Eu mi-am propus să mai putem plăti vreo 200 milioane de euro până la sfârşitul anului. Până la 30 martie 2018 vrem să finalizăm toate plăţile”, a declarat Pintea la o emisiune AgroTv.

Citește și Porcul vietnamez, crescut în ferme, simbol al prosperităţii şi animal de companie

El a mai precizat că în zilele următoare (până pe 23 decembrie şi în perioada 27-29 decembrie) se plătesc toate schemele de plată pentru care au fost depuse cereri, mai puţin ANT în sectorul vegetal şi ANT în sectorul zootehnic. Speijinul cuplat se va plăti anul viitor atât pentru sectorul vegetal, cât şi zootehnic, la fel şi plăţile pe bunăstare, a adăugat oficialul APIA.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here