Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a epuizat fondurile pentru investiţii în dotarea cu utilaje şi echipamente performante pentru toate tipurile de culturi

0
- Reclamă -

Fondurile disponibile de la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) pentru investiţii în dotarea cu utilaje şi echipamente performante pentru toate tipurile de culturi, au fost epuizate.

Fonduri pentru investiţii în dotarea cu utilaje şi echipamente performante pentru toate tipurile de culturi

De la începutul sesiunii pe 25 iunie 2024 şi până la momentul epuizării fondurilor alocate, fermierii au depus un total de 1.130 de cereri de finanţare, însumând 312,9 milioane de euro, faţă de o alocare disponibilă de 198 milioane de euro.

„Ne bucurăm să vedem un interes atât de mare din partea fermierilor pentru modernizarea exploataţiilor agricole prin accesarea fondurilor europene. Acest entuziasm reflectă angajamentul lor pentru dezvoltarea unui sector agricol competitiv şi durabil”, a declarat directorul general al AFIR, George Chiriţă.

Termenul limită pentru depunerea cererilor de finanţare era stabilit pentru 24 septembrie 2024, ora 16:00.

Vezi și APIA a efectuat plăți de peste 2 milioane de euro din fonduri europene

- Reclamă -

Potrivit AFIR, rămân deschise componentele destinate investițiilor pentru cultura de sfeclă de zahăr și cererile de finanțare pot fi depuse în continuare până la închiderea sesiunii (24 septembrie 2024) sau până la epuizarea fondurilor.

Până în prezent, pentru investiţiile în utilaje destinate culturii sfeclei de zahăr au fost depuse trei proiecte în valoare de 2 milioane de euro, iar pentru formele asociative din celelalte sectoare au fost depuse 16 proiecte cu o valoare totală de peste 21 milioane de euro.

În cadrul acestui apel de cereri de proiecte, se pot depune proiecte de achiziţii simple de utilaje agricole prin pachetul 4.1.1, în cazul în care exploataţia cuprinde culturi de câmp, inclusiv culturile furajere destinate hranei animalelor şi plantele tehnice, precum şi culturile horticole, inclusiv cele pomicole şi în spaţii protejate.

Sursa: g4food.ro

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.