Agrar Group estimează o cifră de afaceri de 80 milioane de lei

3
- Reclamă -

DN Agrar Group SA (BVB: DN), cea mai mare fermă zootehnică integrată din România, cu producţie de lapte de vacă şi producţie vegetală, a anunţat miercuri că estimează o cifră de afaceri de 80 milioane de lei în 2022, susţinută în principal de achiziţia fermei Apold, realizată la începutul lunii aprilie. Activele totale la 31 decembrie 2021, cu includerea noilor companii, sunt de 218,74 milioane lei, cu 50% mai mari faţă de 2021.

 

”DN Agrar Group SA (BVB: DN), cea mai mare fermă zootehnică integrată din România, cu producţie de lapte de vacă şi producţie vegetală, anunţă publicarea situaţiilor financiare proforma pentru anul 2021 pentru a reflecta 4 noi companii integrate în 2022. Activele totale la 31 decembrie 2021, cu includerea noilor companii, sunt de 218,74 milioane lei (proforma), cu 50% mai mari faţă de bilanţul anual consolidat publicat în raportul anual 2021 şi cu 170% faţă de 2020”, anunţă grupul.

Următoarele companii au fost incluse în situaţiile financiare proforma, cu modificări semnificative în bilanţul încheiat la 31 decembrie 2021, pentru a oferi o perspectivă mai clară asupra impactului achiziţiilor realizate asupra situaţiei financiare a grupului: DN Agrar Apold SRL (care are ca obiect de activitate creşterea bovinelor de lapte), DN Agrar Calnic SRL (cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase şi plantelor producătoare de seminţe oleaginoase), DN Agrar Holding SRL (cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase şi plantelor producătoare de seminţe oleaginoase), Prodag Garbova SRL (cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii).

După finalizarea tuturor operaţiunilor legale, Grupul DN AGRAR ajunge la 16 entităţi care susţin o agricultură integrată, parte a unei economii circulare, prin zootehnie – creşterea bovinelor de lapte, producţie agricolă vegetală, prestări servicii în agricultură, logistică, transport si turism.

Integrarea fermelor Lacto Agrar şi Apold în ultimul an a contribuit la dublarea numărului de bovine până la 10.000. În ce priveşte producţia vegetală, prin integrarea noilor companii, suprafaţa lucrată depăşeşte 7.000 de hectare de teren. Pentru anul agricol 2021-2022 sunt înfiinţate culturi de toamnă – triticale de toamnă, grâu de toamnă şi culturi de primăvară – orz, floarea soarelui, porumb, soia şi mazăre.

- Reclamă -

„Procesul de dezvoltare al companiei prin achiziţii a fost susţinut de listarea la Bursa de Valori Bucureşti încă de anul trecut şi are ca scop integrarea cât mai eficientă a activităţilor grupului, parte a unei economii circulare. Planurile rămân ambiţioase, cu proiecte de modernizare şi integrare, susţinute de un model de afaceri de succes, respectiv atingerea unei cifre de afaceri de 80 milioane de lei în 2022, susţinută în principal de achiziţia fermei Apold, realizată la începutul lunii aprilie”, spune Jan Gijsbertus de Boer, preşedintele Consiliului de Administraţie DN Agrar Group.

19 județe afectate de secetă. Vezi lista completă de măsuri a Ministerului Agriculturii

În iulie 2021, DN Agrar Group a atras 24,8 milioane de lei de la investitori în urma unui plasament privat prin care societatea a vândut 25,7% din capitalul social, pentru a achiziţiona ferma Lacto Agrar, conform obiectivului stabilit în prospectul de emisiune. Înainte de preluarea Lacto Agrar, producţia vegetală, producţia zootehnică şi managementul fermei erau integrate în agribusiness-ul grupului de firme DN Agrar, astfel că după finalizarea tranzacţiei nu a fost necesar un proces de tranziţie al activităţilor de producţie şi management, desfăşurate în cadrul activităţii fermei. Restul achiziţiilor au fost finanţate printr-o facilitate de credit, înregistrată ca datorie pe termen lung.

DN Agrar Group SA, este un grup de firme cu acţionariat majoritar olandez care activează în centrul Transilvaniei în judeţele Alba, Sibiu şi Hunedoara. Grupul este listat la Bursa de Valori Bucureşti din 2 februarie 2022, sub simbolul DN.

- Reclamă -

3 comentarii

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.