Agricultori români acuză APIA: subvențiile nu țin cont de producția reală

0
- Reclamă -

Agricultorii români se arată din nou nemulțumiți de subvențiile date de Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA). În cadrul unei conferințe organizate de Ziarul Financiar (ZF), aceștia au acuzat că subvențiile nu sunt țin cont de producția reală obținută de agricultori.

Productivitatea exploataţiei agri­cole ar trebui să fie principalul cri­te­riu în funcţie de care sunt alo­ca­te subvenţiile, potrivit lui Claudiu Daviţoiu, proprietarul fermei de vaci Agroindaf Afumaţi, care cere de la APIA să nu transforme subvenţiile în ajutoare sociale şi să verifice producţiile realizate de fermieri, astfel încât productivitatea ridicată să atragă fonduri mai mari, scrie ZF.

Citește și: Floarea soarelui este cultivată pe o suprafață prea mare în România, riscând degradarea solurilor

 

„APIA ar trebui să verifice dacă cei care pri­mesc fonduri chiar produc cât zic, să dea ba­nii după ce vede nişte facturi de la pro­ducători. APIA dă banii la fel la toţi, nu întreabă dacă cei care primesc banii chiar au produs cât declară.(…) Ar trebui să facă o selecţie, nu să dea subvenţiile la toţi, să întrebe dacă au mai plantat cartofi vreodată, nu să facă asta doar pentru a primi o subvenţie mare“, a de­­clarat Claudiu Daviţoiu, unul dintre furni­zo­rii de lapte ai producătorului de iaurturi Danone, citat de aceeași publicație.

Sursă foto: www.blog.sellandsign.com

 

- Reclamă -
- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.