Agricultorii protestează la Comisia Europeană

1
- Reclamă -

Reprezentanţii agricultorilor din România, Polonia, Republica Cehă, Ungaria şi Slovacia participă marţi, în apropierea sediului Comisiei Europene, la un protest faţă de situaţia şi dezechilibrele grave întâmpinate de sectorul agroalimentar intern în contextul conflictului din Ucraina.

 

Într-o scrisoare comună privind liberalizarea comerţului cu Ucraina, impactul comerţului liber cu Ucraina asupra fermierilor europeni din ţările central şi est-europene şi măsurile conexe, reprezentanţii Camerelor de Agricultură şi organizaţiilor agricultorilor din cele cinci ţări afirmă că situaţia actuală este extrem de gravă, fermierii din ţările menţionate confruntându-se în prezent cu o scădere rapidă a preţurilor şi cu o lipsă a cererii de cereale şi seminţe oleaginoase din cauza ofertei excedentare în raport cu cererea.

Din România, scrisoarea este semnată de Federaţia Naţională a Producătorilor din Agricultură, Industria Alimentară şi Servicii Conexe – PRO AGRO, Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli (LAPAR), Uniunea de Ramură Naţională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal (UNCSV) şi Asociaţia Forţa Fermierilor (AFF), organizaţii ce fac parte din Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare (AAC).

Franța și România, cei mai mari exportatori de grâu din Europa

Semnatarii arată că stocurile se află la 150% din nivelul tipic pentru această perioadă a anului, următoarea recoltă începe în mai puţin de o lună şi există o posibilitate reală de a nu exista cumpărători şi niciun loc de depozitare pentru cerealele şi seminţele oleaginoase din recolta viitoare.

- Reclamă -
- Reclamă -

un comentariu

  1. […] Reprezentanţii agricultorilor din România, Polonia, Republica Cehă, Ungaria şi Slovacia participă marţi, în apropierea sediului Comisiei Europene, la un protest faţă de situaţia şi dezechilibrele grave întâmpinate de sectorul agroalimentar intern în contextul conflictului din Ucraina.   Într-o scrisoare comună privind liberalizarea comerţului cu Ucraina,… Cititi mai multe aici: Agricultorii protestează la Comisia Europeană […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.