Ajutor de stat: 60 de milioane de lei pentru producătorii din domeniul viticol

0

Guvernul a aprobat o Ordonanţă de Urgenţă care prevede acordarea de sprijin financiar celor care îşi desfăşoară activitatea în sectorul viticulturii şi viniculturii, aceştia urmând a beneficia de un ajutor de 500 de euro pentru fiecare hectar cultivat, dar nu mai mult de o sută de mii de euro pentru un beneficiar.

 

Executivul anunţă de asemenea lansarea programului „Agri Invest”, după modelul „IMM Invest”.

Şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a anunţat, sâmbătă, că, la propunerea Guvernului României  Comisia Europeană a aprobat  o schemă de ajutor de stat de aproape e 60 de milioane de lei pentru producătorii din domeniul viticol afectaţi de efectele pandemiei. După aprobarea acestei scheme de ajutor de stat de către Comisia Europeană. Guvernul a adoptat, vineri seară, o Ordonanţă de Urgenţă pentru instituirea acestui ajutor de stat.
„Este vorba despre un ajutor acordat producătorilor din sectorul viti-vinicol în cuantum de 500 de euro pe hectar, dar nu mai mult de 100.000 de euro pe beneficiar. Bugetul total al acestui program este de 60 de milioane de lei” a anunţat şeful Cancelariei primului ministru, Ionel Dancă.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here