Ajutor de la UE pentru fermierii afectați de coronavirus

1

Ajutor de la UE pentru fermierii afectați de coronavirus. Mai precis, fermierii români care activează în sectorul creșterii animalelor, dar și cei care cultivă fructe sau legume în spații deschise ori solarii vor fi ajutați cu bani. Este vorba de un sprijin primit de la Uniunea Europeană, pentru a depăși dificultățile din cauza pandemiei de coronavirus. Ei pot depune actele până pe 23 octombrie pentru a intra în posesia banilor.

Sprijinul de care pot beneficia fermierii este între 700 și maxim 7000 de euro, acordați în funcție de numărul de capete deținute, în cazul animalelor și suprafața cultivată, în cazul cultivatorilor.

Caprele Kiko, rasa din Noua Zeelandă crescută pentru carne

Beneficiarii sunt așteptați la APIA până pe 23 octombrie ca să depună documentele pentru a obține această subvenție.

Nu vor putea primi ajutorul de stat cultivatorii de cereale și plante tehnice, lucru care i-a nemulțumit, pentru că, spun ei, au fost afectați se secetă.

Între 700 și 5000 de euro, în funcție de suprafața deținută sunt subvențiile din sectorul legume fructe, inclusiv legume cultivate în solarii și cartofi și între 1000 și 7000 de euro pentru exploatațiile de bovine, în funcție de numărul de capete. Până la 2 500 de euro, în funcție de efective, ajutorul se acordă și pentru crescătorii de caprine.

Vezi și un purificator de aer anti-coronavirus portabil

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here