Ajutorul pentru crescătorii de oi crește de la 1 leu la 2 lei/kg de lână comercializată

0

Crescătorii de oi din România mai primesc un leu pentru un kg de lână. Guvernul a aprobat, în ședința de ieri, o hotărâre care modifică și completează HG nr. 500/2017 privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii”.

Prin actul normativ se reglementează valoarea sprijinului financiar acordat crescătorilor de ovine pentru anul 2019, reprezentând ajutor de minimis, acesta crescând de la 1 leu până la maximum 2 lei/kg lână comercializată.

Conform reprezentanților guvernului, acordarea schemei de minimis vizează menținerea activității de creștere a ovinelor, stabilizarea veniturilor și evitarea depopulării satelor și conduce la diversificarea producțiilor obținute în acest sector, prin valorificarea lânii.

Resursele financiare necesare aplicării schemei de ajutor de minimis, respectiv 30 de milioane de lei se vor asigura din bugetul repartizat Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Aproape 10,2 milioane ovine existau în România, anul trecut

Anul trecut, în România existau aproximativ 10,2 milioane ovine, conform statisticilor naționale oficiale, din care aproape 10 milioane se aflau în exploatații agricole fără personalitate juridică.

Din punctul de vedere al producției de carne de oaie, în anul 2018, România a ocupat locul al treilea în Uniunea Europeană, după Regatul Unit și Spania, cu 6,8 milioane capete sacrificate.

Sursa: https://fermierinromania.ro

Citește și Sprijin pentru crescătorii de porci din rasele Bazna și Mangalița

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here