Aloe Vera, o plantă medicinală miraculoasă, și utilizările sale

1

Aloe Vera este una dintre cele mai importante plante medicinale, ocupând un merituos loc șase la nivel mondial din punct de vedere al suprafețelor cultivate. În prezent, reputația sa mondială se datorează, în mare parte, utilizărilor sale în industria cosmetică, fiind cunoscută importanța ei în îngrijirea arsurilor, cicatrizarea plăgilor sau prevenirea îmbătrânirii pielii.

Oamenii de știință îi conferă virtuți medicinale particulare, dar și fitoterapeutice, fiind folosită pentru a combate constipația, dar și pentru a crește imunitatea organismului sau a stimula circulația sângelui. De asemenea, Aloe Vera se folosește  la obținerea de sucuri, benefice prin virtuțile lor detoxifiante și tonifiante.

Ce conțin frunzele de Aloe Vera proaspete:

  • Vitamine : A, B1, B2, B3, B6, B9, B12, C, E.
  • Aminoacizi : Acid glutanic, acid aspartic, arginină, glicină, histidină, izoleucină, leucină, lizină, metionină, fenilalanină, prolină, serină, treonină, tirozină și valină. Această listă include 7 din cei 8 aminoacizi esențiali pentru viată, care trebuie să s găsească zilnic în dietă.
  • Mono și polizaharide: celuloză, glucoză, manoză, aldopentoza
  • Minerale și oligoelemente: calciu, clor, cupru, crom, fier, litiu, magneziu, mangan, fosfor, potasiu, sodiu, zinc, printre altele.
  • Enzime sau diastaze: amilază, catalază, celulază, lipază, oxidaza și fosfataze care au roluri specifice de catalizatori în multe reacții chimice esențiale organice.

Alte componente:  uleiuri volatile, resistanol (derivat de alcool al acidului cinamic), lignina, saponine, colină, care au rol în reglarea nivelului de colesterol din sânge și contribuie la buna funcționare a ficatului sau a memoriei.

Aloe Vera – beneficii și virtuți

Aloe Vera se folosește în fabricarea produselor cosmetice și nu întâmplător: această plantă este benefică pentru corp și față. Proprietățile dermatologice ale pulpei de Aloe Vera – hemostatic, anestezic,  bactericid, antiviral, anti-inflamator, cicatrizant, astringent, calmant, protector.

Aloe Vera conservă frumusețea pielii și îi dă un sau aspect catifelat. Ea este folosită și pentru a corija anumite probleme ale pielii cu ar fi vergeturile sau acneea, fiind folosită în tratamentul eczemelor  sau al psoriazisului. Frunza de Aloe Vera este folosită pentru îngrijirea pielii, datorită conținutului său de vitamina A și E, esențiale pentru o bună hidratare a pielii. De asemenea, contribuie la reechilibrarea  pH-ului cutanat și îndepărtarea celulelor moarte ale epidemei.  Este folosită și la producția de șampoane, datorită virtuților sale de a întări părul și a preveni calviția.

Aloe Vera se folosește și la obținerea de sucuri, caracterizate prin virtuțile  lor detoxifiante și tonifiante. Este vorba de un amestec de elemente vitale   (aminoacizi, minerale și oligo-elemente, vitamine etc), mai puțin importante din punct de vedere cantitativ, dar de o mare bogăție din punct de vedere calitativ. Această bogăție contibuie la o bună reechilibrare organică și crește rezistența biologică , permițând o mai bună rezistență la agresiunile de tot felul (microbiene, stress etc.). Atenție, nu se administrează aloe vera pe cale internă la copii sau la femeile însărcinate.

Aloe Vera de băut în magazine

Dacă vreți să încercați un suc cu Aloe Vera, puteți începe cu un suc Dellos, o băutură răcoritoare care conține gel și pulpă de Aloe Vera într-o proporție considerabilă, de aproximativ 30%.

Dellos cu Aloe Vera
Dellos cu Aloe Vera

Este puternic hidratant, are un gust plin, proaspăt, vioi, 30% din DZR de Vitamina C și 0% grăsimi. Îl puteți consuma în varianta clasică sau în combinație cu suc de rodie, ananas, cocos, mango, portocale roșii , licii și alte câteva combinații. Vezi mai multe pe Carrefour sau pe eMAG.ro

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here