Angajaţii APIA protestează la Agricultură, Daea umblă după carnea de porc

0

În timp ce angajaţii de la APIA veniţi de peste tot din ţară protestau la Ministerul Agriculturii, nemulţumiţi de reducerea salariilor începând cu anul 2018, şi de condiţiile grele de muncă – APIA este instituţia civilă cu cel mai mare grad de mortalitate din cauza stresului din România, după cum susţin funcţionarii agenţiei, – ministrul Petre Daea era prezent la un eveniment de promovare a cărnii de porc româneşti în reţeaua Kaufland. Adică după oaie, a trecut acum şi la porc. Nimic rău până la urmă, atâta vreme cât este vorba de produs românesc, dar să nu-i bage în seamă pe protestatarii de la APIA, iar pare de neînţeles. Aceştia au fost primiţi de alţi oficiali din minister la negocieri, ce-i drept… Ministrul şi-a văzut însă de ale lui, s-a dus la Guvern că avea probabil treburi ceva mai importante pe acolo.

 

Citește și: România riscă ancheta UE cu privire la exportul de animale vii. Cei mai afectaţi vor fi fermierii

 

Stres mare şi decese

 Tudor Dumitru - APIAVa vine să credeţi, dar în România anului 2017 angajaţii APIA au ajuns să moare pe teren din cauza stresului. Un astfel de caz a fost la Tulcea, unde un funcţionar, bolnav de diabet, a murit după ce s-a pierdut în Deltă.

„Problemele sunt legate de modul şi de mediul de lucru, exemplu fiind colegii noştri de la control. Recent colegul de la Tulcea s-a rătăcit în Deltă, a fost găsit după 15 ore şi, fiind bolnav de diabet, după câteva zile a decedat. Suntem instituţia civilă din România cu cel mai mare număr de decese datorate condiţiilor de muncă, stresului, pentru că muncim după program”, ne-a declarat Tudor Dumitru, consilier superior la centrul local din Piteşti.

Angajaţii APIA cer ministrului să-şi respecte promisiunea că le va mări salariile şi să uite de apucăturile comuniste care aduc aminte de vremea lui Ceauşescu. Daea le-a transmis din nou miercuri salariaţilor APIA să muncească liniştiţi şi să-şi vadă de treabă, că oricum au salarii…..mari.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here