ANPC vrea închiderea Halelor Obor din București

1
piata

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a propus închiderea Halelor Obor din București. În urma unui control, inspectorii au găsit vitrine frigorifice cu rugină și mucegai, dar și alimente cu termenul de valabilitate depășit.

Potrivit ANPC, în Halele Obor au fost controlate marți 26 de firme cărora le-au fost aplicate 30 de amenzi contravenționale, în valoare totală de 365.000 lei și 2 avertismente.

De asemenea, s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a cantității totale de circa 11,5 tone produse alimentare nesigure, în general carne, produse din carne și produse lactate. Totodată s-a dispus oprirea temporară a prestării serviciilor pentru 25 operatori economici.

„Propunerea închiderii unității pe o durată de cel mult 6 luni pentru societatea care administrează Halele Centrale Obor”, este o altă decizie a ANPC.

Vezi și Teoretic stăm foarte bine la silvicultură

Ce au descoperit inspectorii ANPC:

-nerespectarea temperaturii de depozitare și expunere spre vânzare recomandată de producător;
-expunerea spre vânzare în afara spațiilor frigorifice (comercializare la temperatura mediului ambiant) pentru carne, produse din carne și produse lactate;
-utilizarea unor vitrine frigorifice igienizate necorespunzător (zone cu rugină, resturi alimentare, acumulări de gheață murdară, insule de mucegai etc.);
-comercializarea unor produse alimentare nesigure și a unor produse alimentare cu data limită de consum depășită;
-existența căilor de acces cu gresie spartă, a diferenței de nivel, a treptelor deteriorate nemarcate, care constituie un pericol pentru cumpărători.

„Cel mai mult m-au impresionat oamenii care veniseră în piață la cumpărături și vedeau, odată cu noi, mizeria pe care o descopeream în galantare. Nu ne venea să credem; nici nouă, nici lor. Vreau să subliniez un lucru foarte important: niciodată nu ne-am dorit închiderea activității unui operator economic. Nu acesta este scopul nostru! Dar mesajul este unul foarte scurt: Faceți curățenie, respectați reglementările în vigoare și, astfel, vă puteți relua activitatea”, a declarat Mihai Culeafă, președintele ANPC.

un comentariu

  1. […] Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a propus închiderea Halelor Obor din București. În urma unui control, inspectorii au găsit vitrine frigorifice cu rugină și mucegai, dar și alimente cu termenul de valabilitate depășit. Potrivit ANPC, în Halele Obor au fost controlate marți 26 de… Cititi mai multe aici: ANPC vrea închiderea Halelor Obor din București […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here