APIA: 99% dintre fermieri, autorizați la plata subvențiilor

2
subventii-daea

Conform directorului general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, procentul de fermieri care au fost autorizați la plata subvențiilor este de circa 99%.

”Până în data de 16 aprilie, APIA a autorizat la plată pentru campania 2018 suma de 2 miliarde 430 de milioane de euro. Marea majoritate a acestui fond – un miliard și 700 de mii este din FEGA, din FEADR – 502 milioane de euro și o sumă consistentă din bugetul național de 242 de milioane de euro”, a declarat Adrian Pintea ieri, marți – 16 aprilie.

”Plățile se fac zilnic când autorizăm undeva între 5, 10 până la 15 milioane pe zi. Deci 99 la sută dintre fermieri sunt autorizați. Mai avem acele dosare cu probleme și plata Sprijinului Cuplat Vegetal (SCV) care va fi demarată după data de 15 mai”, a declarat astăzi, miercuri – 17 aprilie, Adrian Pintea într-o intervenție la Radio Antena Satelor.

Despre fermierii care încă nu au fost autorizați la plată, directorul general al APIA a declarat: ”Pentru anul 2018 într-adevăr mai sunt, dar nu foarte mulți fermieri care nu primit până în momentul de față plata pentru schemele de sprijin care se acordă. În afară de sprijinul cuplat în sectorul vegetal, la toate plățile este, să spun așa, dat drumul. Mai sunt însă situații în care anumiți fermieri nu au primit bani. De exemplu, fermierii care au fost în eșantionul de control și din eșantionul de control se mai face un eșantion de supracontrol, acesta fiind doar 5% din eșantion, acolo este posibil să fie situații în care nu primit banii sau situații în care au o eroare de cont sau conturi invalide sau situații în care au anumite suprapuneri, supradeclarări, pe care trebuie să le rezolve fie la centrul local fie la centrul județean de care aparține. Deci, sunt doar situații cu o anumită specificitate, în rest marea majoritate a fermierilor sunt plătiți”.

Sursa: AgroIntel

Citeşte şi Guvernul a aprobat subvențiile APIA pentru plata ANT vegetal și zootehnie

2 comentarii

  1. […] Conform directorului general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, procentul de fermieri care au fost autorizați la plata subvențiilor este de circa 99%. ”Până în data de 16 aprilie, APIA a autorizat la plată pentru campania 2018 suma de 2… Cititi mai multe aici: APIA: 99% dintre fermieri, autorizați la plata subvențiilor […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here