APIA controlează, pe teren, cererile unice de plată

1
apia

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură  desfăşoară în această perioadă controlul pe teren al cererilor unice de plată depuse în campania 2018, eşantionul de control la nivel naţional conţinând 73.203 dosare selectate pentru verificare, cu un număr de 885.250 parcele, pentru o suprafaţă de peste 2,075 milioane hectare.

Potrivit unui comunicat al APIA, scopul controalelor pe teren este de a verifica, pe un eşantion de cereri, condiţiile de acordare a sprijinului financiar. În ceea priveşte controlul aferent al unor obligaţii specifice, acesta va avea loc în iarnă sau în primăvara anului următor.

„Scopul verificărilor la faţa locului este acela de a controla condiţiile în care se acordă ajutorul în conformitate cu art. 37 al Regulamentului (UE) nr. 809/2014 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (UE) nr.1306/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului în ceea ce priveşte sistemul integrat de administrare măsurile de dezvoltare rurală şi ecocondiţionalitatea, mai exact verificarea fiecărei parcele declarate: eligibilitate, localizare, suprafaţă şi aspecte privind utilizarea/acoperirea terenului”, spun reprezentanţii APIA.

Potrivit APIA, fiecare verificare la faţa locului va fi obiectul unui raport de control conform regulamentului european ce permite revizuirea detaliilor verificărilor efectuate şi întocmirea concluziilor privind conformitatea cu criteriile de eligibilitate, angajamentele şi alte obligaţii.

Pentru respectarea termenului stabilit privind finalizarea controalelor pe teren, un număr de 738 de funcţionari, inspectori din cadrul serviciilor control pe teren şi inspecţii ale Centrelor judeţene APIA se vor afla pe teren având program normal de lucru în zilele de 16 şi 17 august, cu recuperarea timpului lucrat, în condiţiile legii.

Citește și:Temperaturile extreme pentru următorii patru ani

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here