APIA eliberează adeverinţe pentru solicitanţii schemei de ajutor de stat din sectorul creşterii animalelor

3
apia
- Reclamă -

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) eliberează adeverinţe pentru solicitanţii schemei de ajutor de stat din sectorul creşterii animalelor, aferentă perioadei 1 iulie – 31 decembrie 2023, care intenţionează să acceseze credite de la instituţiile bancare şi nebancare, în vederea finanţării activităţilor curente, a anunţa APIA.

 

Pentru perioada 1 iulie – 31 decembrie 2023, APIA a încheiat convenţii cu instituţiile bancare şi nebancare, respectiv cu două fonduri de garantare – Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA (FGCR) şi Fondul Naţional de Garantare a Creditului pentru întreprinderi Mici şi Mijlocii IFN – SA (FNGCIMM), pentru a veni în sprijinul fermierilor care intenţionează să acceseze credite în vederea finanţării activităţilor curente.

Astfel, potrivit convenţiilor, la solicitarea scrisă a fermierului, APIA eliberează o adeverinţă prin care confirmă că acesta a depus cererea iniţială de solicitare a ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor, aferentă aferentă perioadei 1 iulie – 31 decembrie 2023.

„Prin adeverinţă se confirmă valoarea de 85% din valoarea ajutorului determinat aferent cererii iniţiale, iar valoarea creditului va fi de până la 90% din suma înscrisă în adeverinţa cuvenită solicitantului. Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA (FGCR) şi Fondul Naţional de Garantare a Creditului pentru întreprinderi Mici şi Mijlocii IFN – SA (FNGCIMM) garantează maximum 80% din valoarea fiecărui credit acordat de bănci fermierilor”, se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, dobânda aferentă acordării creditelor va fi de RON-ROBOR 6M + maxim 2%, în conformitate cu Ordinul Ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale nr. 703/2013, cu modificările şi completările ulterioare, prin care sunt stabilite condiţiile privind încheierea convenţiilor dintre instituţiile financiar-bancare şi nebancare şi APIA, în vederea finanţării de către acestea a activităţilor curente ale beneficiarilor plăţilor derulate de instituţia noastră în baza adeverinţelor eliberate.

- Reclamă -

Utilaje de Recoltat de Ultimă Generație: Maximizarea Eficienței și Reducerea Pierderilor în Agricultură

În ceea ce priveşte comisioanele practicate de instituţiile finanţatoare, APIA atrage atenţia fermierilor care doresc să acceseze credite pentru finanţarea capitalului de lucru în vederea desfăşurării activităţilor curente, să analizeze cu atenţie sporită soluţiile de finanţare propuse de instituţiile financiar-bancare şi nebancare în ceea ce priveşte costul acestora, astfel încât să aleagă modalităţile de finanţare care răspund cel mai bine necesităţilor proprii.

- Reclamă -

3 comentarii

  1. […] Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) eliberează adeverinţe pentru solicitanţii schemei de ajutor de stat din sectorul creşterii animalelor, aferentă perioadei 1 iulie – 31 decembrie 2023, care intenţionează să acceseze credite de la instituţiile bancare şi nebancare, în vederea finanţării activităţilor curente,… Cititi mai multe aici: APIA eliberează adeverinţe pentru solicitanţii schemei de ajutor de stat din sectorul creşterii … […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.