Arabii investesc 500 milioane de dolari în Insula Mare a Brăilei

0
- Reclamă -

Arabii de la Al Dahra, o companie multinaţională din sectorul agroalimentar care a cumpărat vara acesta Agricost Insula Mare a Brăilei, cea mai mare fermă de cereale din România, vor investi încă 500 milioane de dolari în agricultura României în următorii cinci ani, pe lângă ferma de 57.000 de hectare pe care tocmai au cumpărat-o. 

„Al Dahra are în vedere achiziţionarea de teren agricol suplimentar în România şi va investi în modernizarea portofoliului existent de maşini şi tehnologii agricole. Obiectivul este de a atinge o producţie anuală de 1 milion de tone metrice de cereale şi furaje combinate până în anul 2022”, spun reprezentanţii companiei.

Investiţiile arabiilor nu se opresc la achiziţia de terenuri agricole. Compania  Al Dahra mai vrea să cumpere un centru de colectare a cerealelor, adică silozuri cu o capacitate totală de 2 milioane de tone de cereale, şi un punct de operare în portul Constanţa pentru exportul de cereale şi importul de îngrăşăminte.

Consiliul Concurenţei a autorizat, în iulie 2018, tranzacția prin care Al Dahra Agriculture LLC. din Emiratele Arabe Unite a preluat compania Agricost SA Brăila. Este vorba despre cea mai mare fermă din România care exploatează 57.000 de hectare în Insula Mare a Brăilei.

Agricost SA activează în sectorul agricol, având în concesiune de la statul român teren agricol în Insula Mare a Brăilei. Agricost are ca activitate principală cultivarea și comercializarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase şi alte culturi nepermanente.

Al Dahra Agriculture LLC din Emiratele Arabe Unite îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei şi comercializării cu amănuntul a florilor şi plantelor naturale, a materialului săditor pentru plante şi pomi, a îngrăsămintelor naturale şi a materialelor pentru reabilitarea terenurilor agricole etc.

- Reclamă -

Citește și Sub 1% din totalul apicultorilor din România, certificați ecologic

Autoritatea de concurenţă a evaluat această tranzacţie din punct de vedere al legislaţiei în domeniu şi a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia, a comunicat oficial, în iulie 2018, Consiliul Concurenței.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.