Arion 400, tractorul potrivit pentru orice lucrare

0
Gama Claas Arion
- Reclamă -

Arion 400 este un tractor produs de Claas care, datorită puterii dezvoltate și opțiunilor numeroase de echipare, este potrivit pentru orice lucrare.

În ultimii ani, Claas și-a concentrat eforturile de dezvoltare a tractoarelor pe segmentul de putere de peste 140 CP, și a modernizat și extins cu succes acest sector cu o gamă de produse inovatoare.

Claas și-a reînnoit gama de tractoare standard cu putere mai mică de 140 CP. Iar Arion 400 a fost complet reproiectat, de la motor până la acoperiș.

Până acum, cele trei modele din gama ARION 400 – 410, 420 și 430 – acopereau gama de puteri de la 100 la 130 CP. Noua gamă ARION 400 a fost extinsă la un număr de șase modele (410, 420, 430, 440, 450 și 460), cu putere maximă între 90 și 140 CP.

CITEȘTE ȘI Cât costă un tractor universal

Tractoarele cu putere mai mică de 140 CP constituie un segment de piață important. Acest segment necesită o ofertă largă, de la utilaje extrem de simple până la cele cu niveluri superioare de echipare. Prin urmare, Arion 400 este disponibil în mai multe variante, aceasta fiind gama cu cele mai multe opțiuni de echipare dintre toate tractoarele de la Claas.

- Reclamă -

Prețurile pentru un tractor Arion 400, nou, sunt disponibile la solicitare, însă pe site-urile unde se vând utilaje agricole produse second, variază între 35.000 de euro și 52.000 de euro, în funcție de vechime și dotări.Class Arion

CITEȘTE ȘI Utilaje de irigații, soluții pentru combaterea secetei

Numeroase variante de cabină. Arion 400 are patru structuri de cabină și patru versiuni de acoperiș. Cabina este disponibilă cu un parbriz dintr-o bucată, cu un parbriz reglabil, în noua variantă Panoramic sau în varianta cu 5 montanți, fără ușă pe partea dreaptă. Cabina cu 5 montanți este proiectată special pentru utilizare comunitară, neavând nevoie de ușă pe partea dreaptă sau încă un montant.În locul acestora are pe partea dreaptă un panou continuu din policarbonat rezistent la șocuri. Toate celelalte cabine au uși pe ambele părți, care, datorită celor 6 montanți, se deschid cu o mică extensie.

Acesta constituie un avantaj în cazul efectuării unor lucrări, de exemplu în clădiri în care spațiul este foarte limitat. În privința acoperișului cabinei, clienții pot opta pentru unicul acoperiș Panoramic, care stabilește oferă o vizibilitate sporită. Alternativ sunt disponibile un acoperiș înalt, cu trapă și un acoperiș jos, cu sau fără o trapă din sticlă. Versiunea cu acoperiș jos a noului Arion 400 are una dintre cele mai reduse înălțimi din clasa sa, de numai 2,48 metri.

CITEȘTE ȘI Prețuri pentru mașinile de împrăștiat îngrășăminte

PanoramicVedere panoramică. Cabină Panoramic are un panou panoramic cu suprafață de 2,41 m². Parbrizul și panoul din policarbonat al acoperișului se îmbină fără nicio traversă, oferindu-i operatorului un câmp vizual nerestricționat de 90°, deasupra încărcătorului frontal.

Noua manetă multifuncțională. Toate variantele de cabină ale Arion 400 au în comun caracteristici ergonomice îmbunătățite și conceptul de utilizare. Acestea includ noua comandă multifuncțională ergonomică. Este utilizată pentru controlul total al încărcătorului frontal, al treptelor de viteză, al tiranților spate, al turației motorului și, opțional, al celor două unități de comandă electronice. Maneta multifuncțională este dimensionată perfect pentru mâna dumneavoastră și puteți controla toate funcțiile cutiei de viteze prin schimbătorul de viteze. Utilizând doar degetul mare puteți comuta în toate treptele de viteză și activa funcția pentru capătul rândului. Toate funcțiile încărcătorului frontal pot fi utilizate cu ajutorul comenzii multifuncționale cu două variante de acționare: electro-hidraulică, prin funcþia Electropilot sau hidraulică, prin funcția Flexpilot.

La fel ca în cazul tractoarelor Claas mai mari, coloana de direcție poate fi reglată în adâncime și în înălțime, în funcție de talia operatorului. Coloana de direcție formează un ansamblu împreună cu panoul de instrumente. Noul concept al cabinei include, de asemenea, mai multe spații de depozitare și câteva caracteristici extrem de practice. De exemplu, pe partea dreaptă a vehiculului, deasupra bateriei, există o trusă de scule standard. În plus, articulațiile sferice inferioare pot fi depozitate acum în mod confortabil pe apărătoarea de noroi din spate, unde sunt protejate împotriva murdăriei.

Selecție mare de configurații ale sistemului de comandă hidraulică. Gama de sisteme hidraulice ale modelului Arion 400 este, de asemenea, diversă. Trei tipuri de circuite sunt disponibile pentru fiecare model, inclusiv un circuit hidraulic deschis, pentru aplicații standard cu debit de 60 l/min și un circuit deschis cu debit de 98 l/min, pentru aplicații care necesită un debit ridicat. Acestea combină două pompe, cu debit de 57 l/min pentru sistemele de comandă și de 41 l/min pentru tiranții spate. În cazul în care sistemele de comandă sunt extrem de solicitate, pot fi activate ambele pompe în acelașii timp, prin simpla apăsare a unui buton. În plus, Class oferă pentru prima dată în această clasă de performanță un circuit hidraulic de 110 l/min, sensibil la încărcătură, pentru noul Arion 400, care este echipat opțional cu funcția Power Beyond.

Sasiu frontalSuspensie punte față Proactiv . Cu o distribuție echilibrată a greutății, un ampatament lung și lungime mică a vehiculului, Claas a rămas fidelă conceptului său de tractor cu noile modele de tractoare Arion. În plus, modelul Arion 400 beneficiază de conceptul „talie de viespe”, care asigură deja un unghi mare de bracaj chiar și cu pneuri late la modelele Axion 800 și 900. Baia de ulei rigidă este integrată ca element de susținere, ceea ce înseamnă că nu mai sunt necesare lonjeroanele obișnuite pentru motor. Acest lucru ajută la economisirea spațiului, facilitează întreținerea și asigură posibilitatea fixării cu șuruburi a încărcătorului frontal direct pe baia de ulei și cutia de viteze. Suspensia Proactiv pentru puntea față este disponibilă opțional. Acest concept ce utilizează suspensia individuală pe roți și a fost utilizat pentru prima dată la modelele Arion 500/600 va asigura un confort real și pentru tractoarele cu putere mai mare de 90 CP.

CITEȘTE ȘI Tractor cu pilot automat – cum poate fi „condus”

Revershift ArionPutere maximă a motorului în orice moment. La fel ca pentru modelele Axion 800 și 900, Claas a ales pentru gama de modele Arion 400 un motor FPT modern cu injecție common rail (1600 bari), puternic și eficient din punct de vedere al consumului de carburant, cu un turbocompresor și un răcitor pentru aerul admis. Motoarele moderne cu patru cilindri (cilindree de 4,5 l) care respectă prevederile standardului de emisii IV (grupa 4) sunt utilizate pentru prima dată în această clasă de performanță. Acest lucru este realizat prin intermediul unui sistem în două trepte alcătuit dintr-un convertizor catalitic de oxidare diesel (DOC/Oxicat), combinat cu un convertizor catalitic SCR. Acest sistem de control al emisiilor nu necesită niciun sistem extern de recirculare a gazelor de eșapament și niciun filtru de particule diesel (DPF). Claas s-a inspirat de la modelele Axion 800 și 900 pentru integrarea structurală sub capotă a sistemului de control al emisiilor, cu toate componentele amplasate integral sub capotă, ceea ce îi asigură operatorului un câmp vizual total în față.

CITEȘTE ȘI Agricultura de unu’ singur

Puterea integrală a motorului este disponibilă în orice moment, pentru toate tipurile de aplicații. La fel ca predecesorul său, noul Arion 400 utilizează transmisia cu eficiență dovedită 16/16 Quadrishift. Datorită celor patru trepte de transmisie și patru game de comutare electro-hidraulică, operatorul poate utiliza cele 16 trepte de viteză fără pedală de ambreiaj. Datorită transmisiei automate Quadractiv, cutia de viteze poate funcționa, de asemenea, complet automat.

CISFuncții automate conform cerințelor. Pentru cei care doresc un tractor pentru efectuarea unor sarcini simple, cu puține componente electronice, versiunea standard a modelului ARION 400 este ideală. Totuși, noul Arion 400 oferă și numeroase funcții automate, cum ar fi diferențialul autoblocabil, activarea și dezactivarea tracțiunii integrale și a prizei de putere, pentru a ușura munca. Pentru tractoarele echipate cu sistemul CIS (Claas Information System) sunt disponibile mai multe opțiuni și setări. Acestea includ funcții ale computerului de bord și setări cum ar fi treapta pentru deplasare înapoi Revershift, transmisia automată Quadractiv și sisteme electronice de comandă cu reglare temporizată și în funcție de cantitate. Sistemul CIS este acționat ușor și confortabil cu ajutorul unui comutator rotativ și al butonului ESC.

Sursa: Claas

 

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.