Atenționarea lui Adrian Oros cu privire la accesul în piețe

0
munca țăranului trebuie plătită
- Reclamă -

Ministrul agriculturii Adrian Oros i-a atenționat astăzi pe cei care au înțeles greșit prevederile ORDONANȚEI MILITARE 8, tocmai cei puși să le aplice, și i-au scos din piețe sau nu le-au permis accesul micilor producători agricoli.

 

„Am spus de la începutul crizei că aceste piețe trebuie să rămână deschise pentru că sunt singurele locuri unde producătorii, micii producători locali pot să-și vândă produsele, mai ales produse de sezon, sigur, respectînd toate măsurile, toate normele care au fost impuse, care se respectă și-n alte locuri unde se face comerț, în marile magazine sau în magazinele mici, de cartier, care au rămas, în această perioadă, deschise,” a declarat Adrian Oros, ministrul agriculturii.

Prezența în aceste piețe trebuie să fie asigurată producătorilor agricoli persoane fizice, repet persoane fizice, care sunt deținători ai unui atestat de producător și al unui carnet de comercializare pentru valorificarea produselor din sectorul agricol, pentru că nu s-a înțeles foarte clar. Toți ceilalți producători agricoli, persoane fizice autorizate, indiferent de modul de organizare, dacă au activități autorizate în agricultură, în industria alimentară, în comerțul cu alimente trebuie să aibă, prin urmare, acces în piețe.

Spun asta pentru că unii, în unele locuri, au fost scoși în mod abuziv din piețe, a atras atenția ministrul agriculturii, Adrian Oros, celor însărcinați cu ordinea în piețele agroalimentare și care nu au înțeles Ordonanța militară 8 și au interpretat greșit textul acesteia.

În multe piețe agroalimentare au fost scoși afară cei care comercializau flori, producătorii de flori. Este o eroare! Florile sunt produse agricole. Acești oameni trebuie lăsați să intre în piețe! A avertizat ministrul agriculturii.

- Reclamă -

Citește și: Oros: începe constatarea pagubelor produse de secetă în fermele care nu au acces la sistemele de irigații

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.