AUR vrea să nu mai importăm lapte și grâne din Ucraina

2
- Reclamă -

Liderul AUR George Simion a anunţat că partidul său va depune un proiect de lege pentru sigilarea oricărui transport care vine din Ucraina şi pedepsirea penală a oricărei persoane care intervine asupra sigiliului. El a cerut Executviului să interzică importul de cereale, lapte şi alte produse din Ucraina.

 

„Alianţa pentru Unirea Românilor face trei apeluri de urgenţă către Guvernul României. Unul este interzicerea importului de cereale, lapte şi alte produse care ţin de agricultură pe teritoriul României din Ucraina. Pot tranzita, dar nu trebuie să aibă prioritate faţă de agricultorii şi transportatorii români, dar aceste importuri trebuie interzise. Ori că o face domnul ministru al Agriculturii, Petre Daea, ori că o face premierul Ciucă, ori că o facem noi prin legea pe care o depunem astăzi pentru a sigila orice transport care vine din Ucraina şi a-i pedepsi penal pe cei care intervin asupra sigiliului, lucru acesta trebuie făcut de urgenţă, pentru că, după cum am văzut, nu ne ajută nimeni să despăgubim agricultorii”, a declarat George Simion, într-o conferinţă de presă susţinută miercuri la Parlament.
„Trebuie intervenit pe teritoriul suveran al ţării asupra unor mărfuri care nu fac parte din Uniunea Europeană”, a adăugat Simion.
Partidul AUR a mai cerut Guvernului să renunţe la cel mai mic preţ pentru medicamente.
„Această reglementare privează consumatorii români, privează cetăţenii români de medicamente esenţiale, care nu mai sunt aduse în România. Renunţaţi la această practică”, a explicat George Simion.
El a adăugat că Guvernul trebuie să exercite dreptul la preempţiune cu privire la ENEL şi a solicitat astfel de acţiune din partea Executivului.
„Este foarte important, pentru că, din toate informaţiile pe care le deţinem, dorinţa de achiziţie din partea părţii greceşti nu mai există. De aceea statul român trebuie să intervină”, a mai spus Simion.
Liderul deputaţilor AUR a mai precizat că aleşii AUR vor vota împotriva proiectelor legilor educaţiei, precum şi a celor privind guvernarea corporatistă şi executorul judecătoresc.
- Reclamă -

2 comentarii

  1. […] Liderul AUR George Simion a anunţat că partidul său va depune un proiect de lege pentru sigilarea oricărui transport care vine din Ucraina şi pedepsirea penală a oricărei persoane care intervine asupra sigiliului. El a cerut Executviului să interzică importul de cereale, lapte şi alte… Cititi mai multe aici: AUR vrea să nu mai importăm lapte și grâne din Ucraina […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.