Bani pentru cultivatorii de sfeclă de zahăr

0
sfeclă zahăr
- Reclamă -

Fermierii vor avea la dispoziţie fonduri europene pentru achiziţia simplă de utilaje agricole destinate culturii de sfeclă de zahăr, valoarea finanţării nerambursabile fiind de până la 1,5 milioane de euro, prevede Ghidul solicitantului pentru submăsura 4.1 „Investiţii în exploataţii agricole”, publicat de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

Potrivit unui comunicat de presă al Agenţiei, transmis vineri AGERPRES, pentru sesiunea din acest an, fondurile alocate vor fi precizate în anunţul de lansare a apelului.

„(…) Prin pachetul 4.1.1. se pot depune proiecte de achiziţii simple de utilaje agricole în cazul în care exploataţia cuprinde culturi de câmp, inclusiv culturile furajere destinate pentru hrana animalelor şi plantele tehnice, precum şi culturile horticole, inclusiv cele în spaţii protejate. Solicitanţii trebuie să acorde atenţie deosebită pentru dimensionare adecvată a parcului de utilaje, în conformitate cu anexa la Ghidul solicitantului privind corelarea puterii maşinii cu suprafaţa fermelor pentru achiziţionarea de maşini agricole, postat pe pagina de internet a AFIR”, se arată în comunicat.

Vezi și Neonicotinoidele, doar la sfeclă și porumb

În ceea ce priveşte ponderea sprijinului financiar acordat, acesta porneşte de la 30% şi poate ajunge la maximum 90%, în funcţie de dimensiunea economică a exploataţiei, de tipul de beneficiar şi de investiţiile ce urmează a se realiza prin proiect.

Valoarea finanţării nerambursabile este cuprinsă între 350.000 de euro şi 1,5 milioane de euro (pentru cooperative, grupuri de producători şi organizaţii de producători), raportat la dimensiunea economică a exploataţiei şi la tipul de beneficiar.

- Reclamă -

AFIR precizează că toate condiţiile minime obligatorii pentru acordarea sprijinului sunt detaliate în cuprinsul Ghidului solicitantului şi în anexele aferente, care sunt disponibile pe site-ul www.afir.ro.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.