Cât a plătit Guvernul Dăncilă din subvenția acordată agricultorilor. Peste 1,4 miliarde de euro vor fi plătiţi fermierilor sub formă de avans

0

Potrivit precizărilor prim-ministrului României, Viorica Dăncilă, APIA a autorizat plata a 440 de milioane de euro, bani ce vor fi transferați în conturile a 390 000 de fermieri, pentru pregătirea culturilor de toamnă.

Guvernul a asigurat fonduri astfel încât, până la finele lunii noiembrie, peste 1,4 miliarde de euro să fie plătiţi fermierilor sub formă de avans.

„Am început la timp plata subvenţiilor pentru fermieri, aşa cum ne-am angajat. În doar trei zile, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a reuşit să autorizeze plata a aproape 440 de milioane de euro, bani transferaţi în conturile a 390 000 de fermieri. Banii sunt necesari pentru pregătirea culturilor de toamnă şi a viitorului an agricol. Am asigurat fonduri astfel încât, până la finalul lunii noiembrie, peste 1,4 miliarde de euro să fie plătiţi fermierilor sub formă de avans”, a spus Dăncilă.

Premierul a mulţumit ministrului Agriculturii, Petre Daea, cât şi lucrătorilor APIA pentru „efortul susţinut” ca banii să ajungă mai devreme în conturile fermierilor.

Citește și Dăncilă anunţă scăderea TVA de la 9% la 5% pentru produsele agricole tradiţionale

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here