Catalogul Naţional al Pădurilor Virgine şi Cvasivirgine: încă 2.227,16 hectare de păduri

2
- Reclamă -

Încă 2.227,16 hectare de păduri de stat administrate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva au fost incluse în Catalogul Naţional al Pădurilor Virgine şi Cvasivirgine, în urma proiectului lansat de anul trecut de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor pentru identificarea de noi suprafeţe de păduri virgine şi cvasivirgine şi realizarea studiilor de fundamentare.

”Au fost identificate 1.831,16 hectare de păduri de stat administrate de Direcţia Silvică Argeş şi alte 396 hectare păduri de stat administrate de Direcţia Silvică Prahova, aceste păduri îndeplinind criteriile de identificare a pădurilor virgine şi cvasivirgine. Pădurile respective sunt administrate de ocoalele silvice Aninoasa, Domneşti, Muşătăşti şi Vidraru în judeţul Argeş şi ocoalele silvice Azuga, Doftana şi Sinaia în judeţul Prahova. Până în acest moment, în Catalogul Naţional al Pădurilor Virgine şi Cvasivirgine au fost introduse 60.911,87 hectare de păduri, din care 46.535,5 hectare, adică 76,4%, sunt păduri proprietatea publică a statului, fiind administrate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva”, conform Romsilva.

Prin introducerea acestor suprafeţe în Catalogul Naţional al Pădurilor Virgine şi Cvasivirgine, aceste păduri valoroase vor beneficia de o protecţie strictă.

Procesul de identificare şi includere a pădurilor în Catalogul Naţional al Pădurilor Virgine şi Cvasivirgine este unul continuu, în fiecare an fiind analizate sute de mii de hectare de păduri aflate în proprietatea publică a statului.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% deţin certificarea managementului forestier în standard internaţional.

 

- Reclamă -

Suntem europeni, dar conectarea gospodăriilor la sistemele de canalizare lipsește

- Reclamă -

2 comentarii

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.