Cătina, fructul minune

2

Când vine vorba despre fructe şi legume delicioase, dar şi cu proprietăţi terapeutice, cel mai bine ar fi să alegem alimentele autohtone. Cătina se află printre cele mai recomandate alimente. Citeşte mai jos 5 beneficii care te vor convinge să o incluzi în dieta zilnică.

Cătina ajută la vindecarea rănilor şi grăbeşte recuperarea după accidentări

Fructele de cătină conţin foarte multă vitamina C, recunoscută deja drept cea mai eficientă pentru îmbunătăţirea imunităţii organismului nostru. Proprietăţile ei, însă, nu se opresc aici.  Vitamina C este deosebit de importantă pentru că de ea depinde formarea colagenului, o componentă esenţială în vindecarea unelor răni sau în recuperarea după accidentări.

Cătina susţine sănătatea stomacului

În ultimii ani, cătina a fost subiectul mai multor cercetări care au încercat să stabilească dacă acest fruct este sau nu benefic celor care se confruntă cu probleme la nivelul stomacului. Rezultatele acestora, coroborate cu proprietăţile ei nutritive au dus într-o singură direcţie. Ulcerul, gastrita, indigestia, greaţa, tulburările digestive – toate pot fi ameliorate cu ajutorul cătinei,  în special al sucului acestui fruct, cel care poate reduce disconfortul şi calma inflamaţia.

Citește și Controale ANSVSA în sectorul produselor alimentare de origine nonanimală

Cătina ne menţine tineri mai mult timp

Cine nu vrea să arate bine şi să fie sănătos mai mult timp? Ei bine, din acest punct de vedere cătina pare a fi “soluţia perfectă” şi asta pentru că antioxidanţii acestui fruct încetinesc procesul de îmbătrânire, ne păstrează tonusul ridicat şi ne asigură energia. În plus, cătina luptă împotriva stresului oxidativ, un factor de risc în procesul de îmbătrânire.

Cătina poate ameliora simptomele astmului

Cătina este un fruct bogat în minerale, vitamine şi aminoacizi esenţiali. Aşadar, pe lângă faptul că susţine eficient sănătatea întregului organism şi, în special, buna funcţionare a imunităţii, poate avea efecte benefice şi în astm. Se pare că uleiul de cătină ajutăîn dilatarea bronhiilor, ameliorând simptomele astmului.

Cătina îmbunătăţeşte memoria

Ritmul alert în care trăim, multitudinea de taskuri şi responsabilităţi contribuie deseori la creşterea anxietăţii, depresiei, stresului sau chiar la apariţia unor probleme cognitive. Bogată în acizi graşi esenţiali Omega 3, cătina stimulează funcţia cerebrală, îmbunătăţindu-ne memoria, atenţia, randamentul profesional, crescându-ne totodată şi nivelul de energie.

sursa: click.ro

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here