Ce este anvelopa și cum funcționează

1
- Reclamă -

O anvelopă auto este îmbunătățirea unui material dur adaptabil care se potrivește peste buzunarul de aer pentru a oferi o amortizare parțială a șocurilor, în ciuda nivelului de aderență la suprafața drumului.

 

Anvelopele au rolul de a ajuta la transportul greutății vehiculului, de a opri șocurile din drum, de a trimite puteri și deceleratoare către stratul exterior al drumului, precum și de a urmări și controla excursia sunt un cadru super robust format din numeroase piese complicate, învelite în elastic modelat, a căror consecință netă oferă o suprafață aderentă în exterior pentru a se agăța de diverse suprafețe, cu un gol în interior care este încărcat cu aer ambalat pentru o bună siguranță în timpul mersului cuplul este aplicat roții.

Anvelopa transformă forța într-o putere în punctul de contact. Această putere este apoi aplicată corpului rigid, determinând creșterea vitezei și mișcarea reală a vehiculului. μ este coeficientul de contact al anvelopei cu suprafața.

La ce trebuie să fiți atenți în cazul anvelopelor?

Verificați pista și pereții laterali pentru orice tăieturi, zgârieturi, pătrunderi, umflături, lovituri sau rupturi.  Dacă vedeți ceva dubios, cereți unui specialist în administrarea anvelopelor să investigheze. De asemenea, trebuie să aveți grijă la vârsta anvelopei.

 • Proeminență sau crăpătură. În cazul în care anvelopele dvs. sunt sub umflate, acestea nu pot suporta influența străzii, de asemenea, așa cum o pot face anvelopele expandate corespunzător. …
 • Măsurarea sau festonele. Presupunând că suspensia autovehiculului dumneavoastră este uzată sau vătămată, veți vedea ceea ce tehnicienii auto numesc anvelope măsurate sau festonate. …
 • Deteriorări de tip Heel-Toe. …
 • Căptușeală
căutare anvelope
căutare anvelope

Autopieseonline24.ro a furnizat imaginea

- Reclamă -

Când ar putea fi cu adevărat inteligent pentru tine să schimbi anvelopele vehiculului tău?

Anvelopele sunt o parte importantă a vehiculului dumneavoastră și este bine să le verificați în mod regulat pentru a vedea cum se comportă. Indiferent de anotimp, impactul iernii ar putea aștepta în anvelopele dumneavoastră: Zăpada, temperaturile scăzute sau fluctuante și perioada cea mai rece a anului, gropile care chinuie adesea drumurile, toate acestea pot provoca un kilometraj. înlocuite la fiecare 5 sau 6 ani, indiferent dacă pista nu este epuizată. Acest lucru se face pentru bunăstarea vehiculului. Anvelopele și șenilele trebuie verificate mult mai constant pentru a evalua dacă trebuie schimbate mai devreme sau nu.

Cum să înlocuiți singur o anvelopă?

Înlocuirea unei anvelope nu este o sarcină dificilă. Este mai simplă decât s-ar putea bănui. Înlocuirea anvelopelor este o sarcină pe care o puteți aborda singur, presupunând că aveți deja jantele atașate la anvelope. Oricine poate face acest lucru, pur și simplu este nevoie de informații, de practică și de siguranță pentru a dobândi competențe.

Pași pentru înlocuirea anvelopelor:

Găsiți un loc sigur. Când știți că aveți o pană de cauciuc, nu franati și nu virați brusc.

 1. Aprindeți luminile de avarie
 2. Acționați frânele de parcare
 3. Aplicați crampoanele roților
 4. Îndepărtați capacul de butuc sau capacul roții
 5. Slăbiți piulița de ureche
 6. Așezați cricul sub vehicul
 7. Ridicați vehiculul cu cricul

 

- Reclamă -

un comentariu

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.