Ce mai promite premierul Cîțu: „Nu vom închide niciodată piețele. Trebuie să distrugem acel monopol”

1

Ca urmare a unei întâlniri cu agricultorii pe care premierul României, Florin Cîțu, a avut-o joi, 22 iulie 2021, șeful Executivului de la București a declarat public faptul că nu va închide niciodată piețele, nu va introduce taxe noi în agricultură și va distruge monopolul intermediarilor dintre producătorii agricoli și consumatori.

„Hai, România! Astăzi, în întâlnirea cu Agrostar, mi-am luat un angajament ferm: eu nu voi închide niciodată pieţele şi nu introduc taxe noi în agricultură. Sunt alături de producătorii români şi împreună sunt sigur că găsim soluţii pentru a susţine o prezenţă mai mare a produselor româneşti de calitate pe toate pieţele de desfacere din România”, a scris Cîţu pe pagina sa de socializare.

Conform celor postate de prim-ministrul României, discuţiile au vizat şi soluţii aplicate în mai toate ţările din UE privind transferul unui număr semnificativ de activităţi (licenţiere, clasificare, etc.) către asociaţiile profesionale din domeniu.

Înainte de întâlnirea cu cei de la Agrostar, premierul Florin Cîţu declara că, în cadrul discuţiilor pe care urma să le aibă joi cu reprezentanţii Agrostar, va aborda şi tema discrepanţei dintre preţurile de la producător şi cele finale ale produselor agricole, subliniind că, undeva, în acest domeniu, apare un monopol care trebuie distrus.

El a afirmat, la evenimentul „Grand Matinal Digital”, organizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceză în România, că şi în domeniul agriculturii vizează o strategie naţională care să meargă pe producţie cu valoare adăugată mare.

„Am o întâlnire cu Agrostar, tocmai pentru a discuta cu acei oameni, cu producătorii, cu oamenii care sunt cei care creează oferta. Şi am câteva întrebări foarte importante pentru ei.

De exemplu, cum se face că producătorii se plâng că preţurile produselor sunt prea mici, iar consumatorii, în partea cealaltă, se plâng că preţurile sunt prea mari. Undeva între cei doi se întâmplă ceva, undeva apare un monopol şi trebuie să distrugem acel monopol şi voi avea şi astfel de discuţii”, menționa Cîţu.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here