Cele mai rezistente soiuri de viță de vie

1

Vinul de masă are ”fanii” săi în special în zona micilor producători, care preferă soiurile de viță de vie cu producții mari și foarte rezistente la frig și dăunători.

Conform specialiștilor, citați de Gazeta de Agricultură, soiurile cele mai rezistente la boli sunt:

Bianca, de culoare galben-verzui cu tipul de creştere viguros, ciorchini mari şi lacşi, boabele sunt mijlocii spre mari, crocante, dulci. Perioada de coacere este timpurie, foarte productiv, rezistent la ger, cu cerinţe minime.

Esther, de culoare negru-albăstrui închis. Tipul de creştere este viguros, cu ciorchini mari, destul de compacţi, boabele fiind mijlocii spre mari, crocante. Perioada de coacere foarte timpurie, fiind foarte productiv, dar, datorită frunzişului, necesita lucrări atente de îngrijire în verde.

Fanny este un soi de culoare galben-verzui. Tipul de creştere: foarte viguros, iar ciorchini sunt mijlocii spre mari, foarte decorativi, cu boabele mari, ovale, crocante, uşor fructoase. Perioada de coacere este semitimpurie, cu creştere compactă, iar aspectul şi prezentarea sunt armonioase.

Nero este un soi de culoare negru-albăstrui, cu tipul de creştere viguros, ciorchinii mari şi lacşi, boabele mijlocii spre mari, lunguieţe, crocante şi dulci. Perioada de coacere este semitimpurie. Nero este un strugure cu gust plăcut, cu aromă de muscat.

Palatina este un soi de culoare galben-auriu cu ciorchini mari, prezentabili, cu boabe mari, ovale, crocante, cu aromă de muscat. Perioada de coacere este foarte timpurie, cu cerinţe minime, productiv, rezistent la ger. Tipul de creştere este mediu-viguros.

Tereza este un soi de culoare galben-verzui, rezistent la boli şi ger, tipul de creştere viguros cu ciorchini foarte mari, lacşi, boabele mari, cu pruina, de culoare roz pe partea însorită. Perioada de coacere este semitimpurie.

Perlă de Zala este un soi de culoare galben-auriu maronii. Tipul de creştere este viguros, cu ciorchini lacşi, lungi, cu boabele mari. Perioada de coacere: foarte timpurie, fiind un soi nepretenţios şi rezistent la ger.

Citește și:Perioada de valorificare a tomatelor cultivate în spații protejate a fost prelungită

 

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here