Cererea unică pentru subvenții pe 2016 poate fi depusă de la 1 martie pentru sectorul vegetal, respectiv 15 martie pentru zootehnie

0
bani, sprijin
bani, sprijin
- Reclamă -

Ministrul Agriculturii Achim irimescu a anunțat marți că fermierii vor putea depunea cererea unică pentru subvenții pe acest an, începând de la 1 martie pentru sectorul vegetal, respectiv 15 martie pentru zootehnie.

Potrivit datelor APIA, campania de primire a cererilor unice de plată se va derula în perioada 1 martie – 16 mai 2016 fără penalități, respectiv 17 mai – 10 iunie cu penalizări de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere.

Schemele de plată/măsurile de sprijin/ajutor sunt:

  1. Schema de plată unică pe suprafaţă (SAPS);
  2. Plata redistributivă;
  3. Plata pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu;
  4. Plata pentru tinerii fermieri;
  5. Plata pentru micii fermieri;
  6. Ajutoare naționale tranzitorii (ANT):
  • ANT 1 – culturi în teren arabil;
  • ANT 2 – in pentru fibră;
  • ANT 3 – cânepă pentru fibră;
  • ANT 4 – tutun;
  • ANT 5 – hamei;
  • ANT 6 – sfeclă de zahăr;
  • ANTZ 7 – bovine-lapte;
  • ANTZ 8 – bovine-carne;
  • ANTZ 9 – ovine/caprine.
  1. Sprijinul cuplat pentru:

7.1.        Soia;

7.2.        Lucernă;

7.3.        Mazăre boabe pentru industrializare;

- Reclamă -

7.4.        Fasole boabe pentru industrializare;

7.5.        Cânepă pentru ulei şi fibră;

7.6.        Orez;

7.7.        Sămânţă de cartof;

7.8.        Hamei;

7.9.        Sfeclă de zahăr;

7.10.     Tomate pentru industrializare cultivate în câmp;

7.11.     Castraveți pentru industrializare cultivaţi în câmp;

7.12.     Legume cultivate în sere;

7.13.     Legume cultivate în solarii;

7.14.     Prune destinate industrializării pentru obținerea de produse alimentare nonalcoolice;

7.15.     Mere destinate industrializării pentru obținerea de produse alimentare nonalcoolice;

7.16.     Cireșe și vișine destinate industrializării pentru obținerea de produse alimentare nonalcoolice;

7.17.     Caise şi zarzăre destinate industrializării pentru obținerea de produse alimentare nonalcoolice;

7.18.     Cartofi timpurii, semitimpurii şi de vară;

7.19.     Ovine;

7.20.     Caprine;

7.21.     Taurine din rase de carne şi metişii acestora;

7.22.     Vaci de lapte;

7.23.     Bivolițe de lapte;

7.24.     Viermi de matase.

  1. Măsura 13 – ,,Plăţi pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale sau alte constrângeri specifice”:

– Submăsura 13.1: „Plăţi compensatorii în zona montană”;

–       Submăsura 13.2: „Plăţi compensatorii pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale semnificative”;

–       Submăsura 13.3: ,,Plăţi compensatorii pentru zone care se confruntă cu constrângeri specifice”.

  1. Măsura 10 – ,,Agro-mediu şi climă”:

Ø  Pachetul 1 (P1) – Pajişti cu înaltă valoare naturală;

Ø  Pachetul 2 (P2) – Practici agricole tradiţionale;

Ø  Pachetul 3 (P3) – Pajişti importante pentru păsări;

Ø  Pachetul 4 (P4) – Culturi verzi;

Ø  Pachetul 5 (P5) – Adaptarea la efectele schimbărilor climatice;

Ø  Pachetul 6 (P6) – Pajiști importante pentru fluturi;

Ø  Pachetul 7 (P7) – Terenuri arabile importante ca zone de hrănire pentru gâsca cu gât roşu;

Ø  Pachetul 8 (P8) – Creşterea animalelor de fermă din rase locale în pericol de abandon.

  1. Măsura 11 – Agricultura ecologică:

– Submăsura 11.1: Sprijin pentru conversia la metodele de agricultură ecologică;

– Submăsura 11.2: Sprijin pentru menţinerea practicilor de agricultură ecologică.

  1. Măsura 214 – Plăţi de Agro-mediu, pentru angajamentele aflate în desfășurare:

Ø    Pachetul 1 (P1) – Pajişti cu înaltă valoare naturală;

Ø    Pachetul 2 (P2) – Practici agricole tradiţionale;

Ø    Pachetul 3 (P3) – Pajişti importante pentru păsări;

Ø    Pachetul 4 (P4) – Culturi verzi;

Ø    Pachetul 5 (P5) – Agricultura ecologică;

Ø    Pachetul 6 (P6) – Pajiști importante pentru fluturi(Maculinea sp.);

Ø    Pachetul 7 (P7) – Terenuri arabile importante ca zone de hrănire pentru gâsca cu gât roşu(Branta Ruficollis).

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.