Cioloș: „Planul Naţional Strategic pentru agricultură al României (PNS) este un eşec naţional”

1
- Reclamă -

Europarlamentarii Dacian Cioloş şi Alin Mituţa, membri ai Comisiei pentru Agricultură a Parlamentului European şi fondatori REPER, au atras atenţia, luni, asupra faptului că „Planul Naţional Strategic pentru agricultură al României (PNS) este un eşec naţional pe care guvernarea PSD-PNL-UDMR îl ţine sub preş”.

 

„Aproximativ 16 miliarde de euro fonduri europene alocate pentru dezvoltarea agriculturii şi a zonelor rurale din România pentru perioada 2023-2027 sunt în pericol, deşi aceşti bani sunt un sprijin financiar esenţial pentru fermierii români, pentru întregul sector agroalimentar românesc, într-o perioadă în care criza alimentară bate la uşă. Aceşti bani sunt absolut necesari pentru asigurarea unui cadru de investiţii predictibil, pentru ca agricultura românească să-şi sporească productivitatea, competitivitatea şi valoarea adăugată”, a declarat Dacian Cioloş, fost comisar pentru agricultură şi dezvoltare rurală, potrivit unui comunicat de presă al REPER.

91 milioane de euro, ajutor pentru crescătorii de bovine

Potrivit europarlamentarului Adrian Mituţa, fostul ministru al Agriculturii Adrian Chesnoiu ar fi trebuit să se ocupe serios de acest proiect, fundamental pentru direcţiile de dezvoltare ale agriculturii româneşti în următorii cinci ani, în schimb, a făcut un plan prost, depus cu o întârziere de două luni, un plan trimis înapoi de Comisia Europeană cu 49 de pagini de critici şi observaţii”.

- Reclamă -

un comentariu

  1. […] Europarlamentarii Dacian Cioloş şi Alin Mituţa, membri ai Comisiei pentru Agricultură a Parlamentului European şi fondatori REPER, au atras atenţia, luni, asupra faptului că „Planul Naţional Strategic pentru agricultură al României (PNS) este un eşec naţional pe care guvernarea PSD-PNL-UDMR îl ţine sub preş”.  … Cititi mai multe aici: Cioloș: „Planul Naţional Strategic pentru agricultură al României (PNS) este un eşec naţiona… […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.