Atunci când savurăm o portocală sau o mandarină, cojile ajung de obicei direct la coș, fără să ne gândim la beneficiile pe care le ascund. Însă, în medicina tradițională, aceste coji aromate sunt folosite de secole pentru a combate răcelile, a calma tusea și a îmbunătăți digestia. Bogate în uleiuri esențiale, antioxidanți și fibre, ele pot fi transformate în ceaiuri, tincturi sau infuzii benefice pentru sănătate. Descoperă cum să le folosești pentru a-ți întări imunitatea și a-ți menține sistemul digestiv echilibrat!
Cojile de portocale și mandarine: Remedii naturale pentru răceli și digestie sănătoasă
Deși puțini știu, cojile de portocale și mandarine au numeroase beneficii pentru sănătate. Fiind bogate în uleiuri esențiale, sunt deosebit de utile în caz de răceală, bronșită sau probleme digestive.
Ai grijă însă ca în momentul în care folosești coaja de portocale sau mandarine să alegi fructe bio, netratate cu pesticide.
Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a precizat că prepară o tinctură pe bază de coji de portocale și mandarine. Aceasta a precizat că această tinctură este bună pentru creșterea imunității, îmbunătățirea tractului digestiv, dar și creșterea apetitului.
„Se ia coaja de la o mandarină, se toarnă 200 ml pălincă bună sau alt alcool, se pune la întuneric o săptămână și se beau câte 20 de picături de trei ori pe zi, înainte de masă”, a mai spus Lidia Fecioru.
Sursa: ziare.com