Comisia Europeană va reveni asupra cifrelor alocate fermierilor români

1
- Reclamă -

Comisia Europeană va reveni asupra cifrelor alocate fermierilor români, după ce preşedintele Klaus Iohannis a prezentat situaţia dificilă în care se află aceştia. 

 

Sursele news.ro au precizat că promisiunea a fost făcută, în timpul reuniunii Consiliului European, de către preşedintele Comisiei, Ursula von der Leyen.

Surse oficiale au declarat, joi seară, pentru News.ro, că, în marja Consiliului European, preşedintele Klaus Iohannis a prezentat preşedintelui Comisiei Europene, Ursula vin der Leyen, situaţia dificilă în care se afla fermierii români, care trebuie sprijiniţi ca urmare a pierderilor suferite.

”Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat reanalizarea de către Comisie a situaţiei. Preşedinta von der Leyen a anunţat, în timpul reuniunii Consiliului European, că Comisia Europeană va reanaliza şi va reveni asupra cifrelor pentru România”, au afirmat sursele citate.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, întrebat, joi, la Bruxelles, ce explicaţii a primit pentru faptul că CE a decis să aloce doar 10 milioane euro compensaţii pentru producătorii supuşi şocului importurilor de cereale din Ucraina, că cei din Comisia Europeană trebuiau să ţină cont de faptul că România a făcut sacrificii imense pentru a înlesni exportul de cereale din Ucraina către pieţele lumii.

- Reclamă -

”Este regretabil că astfel de abordări ultra birocratice pun sub semnul întrebării buna credinţă a Comisiei”, a adăugat şeful statului.

Comisia Europeană a aprobat o schemă în valoare de aproximativ 75 de milioane pentru despăgubiri

România va primi doar 10,05 milioane euro compensaţii pentru producătorii supuşi şocului importurilor de cereale din Ucraina, mult mai puţin decât alte state din regiune, care, potrivit oficialilor români, au fost mai puţin afectate de această situaţie.

Criticat pentru acest eşec a fost ministrul Agriculturii, Petre Daea.

- Reclamă -

un comentariu

  1. […] Comisia Europeană va reveni asupra cifrelor alocate fermierilor români, după ce preşedintele Klaus Iohannis a prezentat situaţia dificilă în care se află aceştia.    Sursele news.ro au precizat că promisiunea a fost făcută, în timpul reuniunii Consiliului European, de către preşedintele Comisiei, Ursula von der… Cititi mai multe aici: Comisia Europeană va reveni asupra cifrelor alocate fermierilor români […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.