Comisia pentru agricultură din Parlamentul European a eliminat plafonarea obligatorie

1

Comisia pentru agricultură din Parlamentul European a eliminat plafonarea obligatorie, a anunțat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

„Politica Agricolă Comună 2021 – 2027 este pe un drum bun privind România şi privind fermierii români şi nu numai. Unul dintre obiectivele cele mai importante ale Politicii Agricole Comune pentru care România a militat în toate structurile europene astăzi a avut câştig de cauză în comisia pentru agricultură din Parlamentul European, unde, prin votul dat, s-a eliminat plafonarea obligatorie. Noi am propus un amendament şi din fericire am avut câştig de cauză. Este o bucurie formidabilă pentru fermierii români, atât pentru cei mari, cât şi pentru cei mici”, a spus Daea.

Conform unui comunicat al ministerului de resort se va lăsa la latitudinea statelor membre modul de acţiune în această privinţă: „România a militat pentru eliminarea plafonării, aceasta fiind de neacceptat în planul deciziei generale, în acest sens, fiind aduse argumentele necesare care au vizat faptul că ar fi putut îngreuna procesul de simplificare şi subsidiaritate. Prin nivelul financiar şi plafonarea plăţilor directe, România ar fi fost profund dezavantajată, iar fermierii aflaţi în plin proces de capitalizare, de asemenea”. Petre Daea a subliniat că această decizie este o aşteptare legitimă pentru toţi fermierii, atât pentru cei români, cât şi pentru cei din toată Europa. De asemenea, potrivit ministrului, s-a aprobat o convergenţă progresivă prin care România este avantajată prin creşterea subvenţiei la unitatea de suprafaţă.

Citește și: Fermierii peste 40 de ani – primă de instalare de 100.000 de euro

un comentariu

  1. […] Comisia pentru agricultură din Parlamentul European a eliminat plafonarea obligatorie, a anunțat ministrul Agriculturii, Petre Daea. “Politica Agricolă Comună 2021 – 2027 este pe un drum bun privind România şi privind fermierii români şi nu numai. Unul dintre obiectivele cele mai importante ale Politicii Agricole… Cititi mai multe aici: Comisia pentru agricultură din Parlamentul European a eliminat plafonarea obligatorie […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here