Condițiile meteo scad producția de miere

1

Producătorii de miere  susţin că producţia din acest an le-a fost afectată de condiţiile meteorologice nefavorabile, menţionând că este unul dintre cei mai slabi ani din acest punct de vedere.

„Este un an foarte slab la toate sezoanele în care apicultorii sunt implicaţii. Salcâmul a fost foarte slab, rapiţa la fel, iar teiul nu a înflorit aşa cum o face în fiecare an. Stuparii bătrâni spun că în cinci ani există şi unul foarte prost, iar noi anul ăsta prin care trecem e cel mai rău”, a afirmat, pentru Agerpres, primarul comunei Luncaviţa, Ştefan Ilie.

El a mai spus că, dacă anul trecut, autoritatea comunală a primit solicitări pentru instalarea în zonă a sute de stupine, anul acesta numărul lor a fost de până într-o sută. „Unii stupari spun că teiul va mai înflori încă o săptămână, dar sunt nemulţumiţi şi solicită despăgubiri. Recolta este slabă, dar chiar şi aşa o sărbătorim”, a menţionat Ilie.

Toţi apicultorii care au participat la Sărbătoarea teilor au susţinut că anul acesta producţia este slabă.

Citește și: Mii de midii moarte după ce au fiert în cochilii, din cauza valului de căldură

un comentariu

  1. […] Producătorii de miere  susţin că producţia din acest an le-a fost afectată de condiţiile meteorologice nefavorabile, menţionând că este unul dintre cei mai slabi ani din acest punct de vedere.“Este un an foarte slab la toate sezoanele în care apicultorii sunt implicaţii. Salcâmul a fost… Cititi mai multe aici: Condițiile meteo scad producția de miere […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here