Credit sindicalizat de 427 milioane lei pentru Grupul Carmistin

12

Grupul Carmistin a obținut un credit de 427 milioane lei pentru finanțarea proiectelor de investiții, refinanțarea creditelor bilaterale existente, precum și pentru acoperirea nevoilor de capital de lucru.

 

Grupul Carmistin, unul dintre principalii jucători de pe piața agrozootehnică din România, a semnat o facilitate de credit sindicalizată în valoare de 427milioane RON, aranjată de un sindicat de bănci format din: Banca Comercială Română SA (membră a Grupului Erste), în calitate de Aranjor Principal Mandatat, Agent de Documentație și Agent de Garanții şi de Plăți, CEC Bank în calitate de Aranjor Principal Mandatat și băncile participante – EximBank SA, Intesa Sanpaolo Romania SA și OTP Bank Romania SA.

Această facilitate de credit complexă va fi utilizată de peste 20 de companii membre ale Grupului Carmistin pentru finanțarea proiectelor de investiții, refinanțarea creditelor bilaterale existente, precum și pentru acoperirea nevoilor de capital de lucru.

Finanțarea cuprinde patru tranșe cu multiple posibilităţi de utilizare, în acord cu nevoile variate ale Grupului Carmistin: facilitate de credit pe termen lung pentru cofinanțarea proiectelor de investiții cu fonduri europene alocate pentru dezvoltarea de noi ferme de creștere a pasărilor, modernizarea unității existente de producție a nutrețurilor combinate și modernizarea abatoarelor grupului, facilitate de credit pe termen lung pentru dezvoltarea de noi ferme de creștere a porcilor, modernizarea fermelor existente si creșterea capacității de procesare a cărnii, facilitate de credit revolving pentru refinanțarea creditelor existente și acoperirea nevoilor tot mai mari de capital de lucru, facilitate pentru finanțarea TVA aferentă proiectelor de investiții în derulare.

„Acest proiect va permite grupului Carmistin să-și continue creșterea într-un ritm accelerat pe cele trei linii de afaceri principale: pui, porc și producția de furaje. Astfel, vom intra într-o nouă etapă de dezvoltare atât din punct de vedere a creșterii vitezei procesului investițional, cât și din punct de vedere al modului de organizare și structurare al liniilor de business. Companiile din grupul Carmistin lucrează independent, dar cu aceeași misiune – totul pentru hrană!”, menționează Andrei Brumaru, directorul executiv al Grupului Carmistin.

“Finanțarea Carmistin este unul dintre cele mai ambițioase proiecte antreprenoriale de dezvoltare a unui business românesc, mai ales în sectorul agribusiness, și suntem onorați că am contribuit la realizarea acestui credit sindicalizat complex. Sperăm ca acest exemplu să fie urmat și de alți antreprenori români, pentru că sistemul bancar este pregătit să sprijine investițiile în afaceri care aduc valoare adaugată în economie și creează produse și servicii Manufacturate în România”, spune Bogdan Speteanu, Director Executiv Produse Corporate BCR.

APIA: 6,37 de milioane de lei pentru plata ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor

 

12 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here