Schimbările climatice pot oferi oportunități pentru producătorii care oferă calitate. Criza chipsurilor din Japonia

0
- Reclamă -

Ploile abundente care au lovit Japonia în august, anul trecut, au afectat foarte tare insula Hokaido, producător principal al Japoniei de cartofi, ceapă, dovleci, porumb și morcovi. Insula Hokaido se află într-o zonă ferită de taifunuri și produce cca 26% din producția agricolă a țării.

În cei 100 de ani în care s-au realizat înregistrări, în insulă nu s-a înregistrat nici un taifun, iar în 2016 insula a fost lovită de 4 ori de astfel de fenomene.

Producția de cartofi începe în Japonia în luna mai în insula Kyushu și ajunge la maxim, în septembrie, în Hokaido, urmȃnd perioadele de încălzire a vremii.

Producătorii de chipsuri japonezi

Urmare a pierderilor de anul trecut, două mari firme japoneze producătoare de chipsuri,  Calbee și Koike-Ya, au anunțat reducerea sau chiar suspendarea temporară a producției unor sortimente dintre cele mai apreciate. Astfel, Calbee va renunța la 15 sortimente începȃnd cu 22 aprilie, incluzȃnd “BIG BAG Lightly Salted”, cel mai reprezentativ tip de chipsuri din Japonia, iar Koike-Ya la 7 produse incluzȃnd “M Size Rich Consomme Flavor”, unul dintre cel mai bine vȃndute.

Calbee a încercat să utilizeze cartofi importați din SUA, dar se pare că nu au fost mulțumiți de calitatea acestora preferȃnd să aștepte producția din 2017, de la nivel național.

- Reclamă -

Cum se pare că japonezii chiar apreciază mult chips-urile, prețurile au crescut rapid ajungȃnd pȃnă la de 6 ori prețul inițial pentru o pungă din sortimentele aflate pe lista celor care se vor retrage de pe piață.

Koike-Ya este o firmă care este cunoscută pentru produsele sale cu arome cel puțin ciudate precum: cipsuri cu aroma de pȃine prăjită cu unt pentru micul dejun, cu aroma de fructe mikan (rude cu mandarinele), ceai verde, de prajitură cu căpșuni sau cu gust de lapte.

Calbee deține în Japonia mai mult de jumătate din piața internă de snak food.

 

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.