Cum să pui bazele unei afaceri în agricultură și care sunt primii pași de urmat

2
- Reclamă -

Să pui bazele unei afaceri în agricultură nu este ușor, mai ales dacă nu ai experiența necesară. Totuși, atât timp cât ești implicat, vrei să deprinzi tainele acestui domeniu și înveți de la zi la zi cum să devii un fermier iscusit, cu siguranță vei avea succes. Drept urmare, dacă ai de gând să devii fermier, e necesar să ții cont de câteva detalii importante. Iată, așadar, care ar fi primii pași pe care ar trebui să îi urmezi.

Citește cărți de specialitate și îmbogățește-ți cunoștințele

Ca să deprinzi tainele agriculturii, e necesar să îți cultivi și cunoștințele, nu doar pământul. Ca urmare, citește cât mai multe cărți din domeniu, mergi la cursuri de specializare și cere sfaturi de la fermierii experimentați, ca să te ghideze. Fiindcă sunt foarte multe variabile pe care trebuie să le iei în calcul. Mai precis, informează-te cu privire la aspecte importante, cum ar fi tipul de sol de care ai nevoie ca să cultivi anumite plante, care sunt erbicidele pe care trebuie să le folosești, când trebuie să uzi culturile, când e intervalul optim de recoltare sau care e temperatura ideală pentru dezvoltarea răsadurilor sau cum trebuie depozitate fructele și legumele. La fel și în cazul creșterii animalelor, interesează-te în legătură cu hrana și medicația corespunzătoare pentru fiecare specie în parte.

Utilajele și echipamentele necesare

De asemenea, ține cont și de aspectele logistice care țin de agricultură, cu precădere utilajele și echipamentele necesare pentru desfășurarea activităților de zi cu zi, mai ales cele referitoare la munca câmpului și la îngrijirea culturilor. Drept urmare, cu siguranță, o să-ți prindă bine să ai prin preajmă un tractor, o semănătoare, un motocultor, o presă de balotat sau un cultivator. Totuși, dacă bugetul nu îți permite să achiziționezi modele noi, poți apela la cele second hand, așadar să urmărești anunturi piese pentru utilaje agricole. Cu alte cuvinte, să îți recondiționezi utilajele și uneltele agricole cu ajutorul acestor piese.

Pe de altă parte, pe lângă aceste echipamente, o să-ți fie de folos și un sistem de irigații, o pompă submersibilă pentru a drena apa în exces, spații de depozitare, lăzi frigorifice sau hambare încăpătoare. În același mod, ai putea să faci o investiție pe termen lung și să îți achiziționezi câteva panouri solare, ca să faci economii când vine vorba de facturile la energie electrică.

Decide unde ai de gând să îți amenajezi ferma

De la bun început trebuie să te gândești cu exactitate la zona în care ai de gând să îți deschizi ferma. Este necesar să știi care sunt oportunitățile pe care ți le oferă regiunea respectivă. De exemplu, să verifici dacă este un loc propice pentru pășunat sau dacă ai la dispoziție un teren fertil. Ia în considerare dacă vrei să cultivi cereale, viță de vie, pomi, fructe sau legume. Pe de altă parte, ține cont și de infrastructură. Mai exact, dacă drumul către fermă este asfaltat și dacă accesul se face cu ușurință.

În plus, pe lângă aceste aspecte, nu uita că trebuie să îți promovezi produsele, astfel încât afacerea ta să dobândească renume. Ține cont că marfa ta trebuie să respecte anumite standarde, să obții autorizațiile necesare, dar și să ai anumite certificări, mai ales când vine vorba de produsele de origine animală. În consecință, e necesar să stabilești cum să îți vinzi alimentele. De exemplu, ai putea să-ți deschizi propriul magazin, adică să închiriezi un spațiu, dar acest aspect implică cheltuieli suplimentare. Pe de altă parte, ai putea contracta un supermarket și să devii furnizorul lor când vine vorba de fructe, legume, lactate, ouă sau carne.

- Reclamă -

Important e ca, la sfârșitul zilei, să fii mulțumit cu modul în care îți administrezi businessul și să te bucuri de natură.

Sursa foto: Shutterstock.com

- Reclamă -

2 comentarii

  1. […] Să pui bazele unei afaceri în agricultură nu este ușor, mai ales dacă nu ai experiența necesară. Totuși, atât timp cât ești implicat, vrei să deprinzi tainele acestui domeniu și înveți de la zi la zi cum să devii un fermier iscusit, cu siguranță vei… Cititi mai multe aici: Cum să pui bazele unei afaceri în agricultură și care sunt primii pași de urmat […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.