Dezastru ecologic în Dobrogea în zona protejată Canaraua Ferii

1

Dezastru ecologic în Dobrogea în zona ”protejată” Canaraua Ferii. Sute de pet-uri zac aruncate într-o arie protejată din județul Constanța. Anul trecut, Garda de Mediu din Constanța a făcut două controale în zonă și a dat și o amendă de 15.000 de lei, dar deșeurile tot nu au dispărut.

La 100 de kilometri de orașul Constanța, aproape de granița cu Bulgaria, se află o zonă protejată denumită Canaraua Fetei. Aici se găsesc aproape 100 de specii de păsări protejate la nivel european. Zona este una deosebită, cu păduri de foioase, păduri termofile, stepe de calcar şi grote.

Această arie protejată se întinde pe o supafaţă de peste 6.000 de hectare dar, din păcate, este sufocată de gunoaie. Aici, în această poiană, putem observa sute de pet-uri aruncate la voia întâmplării.

Specialiştii de la Ocolul Silvic spun că mizeria este adusă de un pârâu care traversează mai multe localităţi.

Vezi și Aproape dezastru ecologic în Minții Rodnei: tăierea ilegală a peste 3.300 de copaci

Adrian Vintilă, director Ocolul Silvic Băneasa: De obicei sunt aduse acolo la fiecare ploaie mai puternică, şi cum în perioada de toamnă au fost câteva ploi de peste 70-80 de litri pe metru pătrat, le-au adunat de pe traseu şi le-au dus acolo.

Pădurarii spun că au tot curăţat zona împreună cu reprezentanţi ai primăriei. Ultima ecologizare a fost făcută anul trecut, în luna septembrie. Viceprimarul din Băneasa recunoaşte că localnicii din zonă aruncă gunoaiele în pârâu, iar acţiunile de ecologizare sunt în zadar.

Eleonor Blăgan, viceprimarul localităţii Băneasa: E un dezastru, nu ştiu ce putem face. Procedural, vine Mediul ne dă o amendă şi noi stăm şi plătim amenda. Dacă ne poate sprijini ca în localitatea noastră sau în vecinătatea localităţii noastre să poată fi autorizată o rampă de gunoi, dat fiind faptul că noi din zona noastră gunoiul ajunge să fie selectat şi neutralizat tocmai la Costineşti.

Până când autorităţile vor găsi o soluţie, aria protejată va rămâne sufocată de plastic.

Vezi și Cum faci să-ți ajungă muzica la suflet

Sursa: DigiTV

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here