Dezbatere în Parlamentul European: Bulversate de trecerea la ora de vară, vacile nu dau lapte suficient

2

Vacile au fost subiect principal, vreme de zeci de minute, la dezbaterile din Comisia Juridică a Parlamentului European. Mai mulţi aleşi au susţinut că animalele nu dau suficient lapte, pentru că sunt bulversate de trecerea de la ora de vară, la cea de iarnă. Fermierii români spun însă că schimbarea orei n-are nicio legătură cu cât lapte dă vaca din grajd.

Printre Brexit, migraţie şi problemele geopolitice şi… vacile au devenit subiect de discuţie în Parlamentul European. Zeci de minute, europarlamentarii din Comisia Juridică au analizat modul în care trecerea de la ora iarnă la cea de vară şi invers influenţează viaţa bovinelor.

Tiemo Wölken – membru în Parlamentul European: „Eu vin dintr-un land din Germania unde consecinţele negative se simt şi în domeniul agricol. Să vă dau doar un mic exemplu: vacile de lapte, de exemplu, sunt puternic afectate de schimbarea orei”.

Şi vacile din Franţa ar avea de suferit din acelaşi motiv, spune eurodeputatul Gilles Lebreton, care militează de mai mult timp pentru renunţarea la schimbarea orei.

La 2.000 de kilometri distanţă, oameni care trăiesc din creşterea vacilor văd lucrurile altfel.

Sandu Chiver – fermier: „Nici vorbă. N-are treabă cu trecerea de vară şi de iarnă.

Cu animalul asta e, mâncarea, nu are ea treaba cu ora. Poți să schimbi ora cum vrei. Treaba e să îi dai mâncare. Dacă îi dai ce îi trebuie, vaca e frumoasă și îți și dă ce trebuie să dea. Dacă nu îi dai, nu are de unde.”

Comisia Europeană a făcut, anul trecut, o consultare publică pe tema schimbării orei. Au fost peste 4,5 milioane de respondenţi, iar 84% au fost în favoarea renunţării la schimbarea sezonieră a orei.

Sursa: Digi 24

2 comentarii

  1. […] Vacile au fost subiect principal, vreme de zeci de minute, la dezbaterile din Comisia Juridică a Parlamentului European. Mai mulţi aleşi au susţinut că animalele nu dau suficient lapte, pentru că sunt bulversate de trecerea de la ora de vară, la cea de iarnă. Fermierii… Cititi mai multe aici: Dezbatere în Parlamentul European: Bulversate de trecerea la ora de vară, vacile nu dau lapte sufi… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here