Sfatul unui procesator către fermieri: Vindeți când prețul obținut este superior costului de producție

0
alimntele-proaspete-prețul-expur-avril
- Reclamă -

Dacă vor să reziste pe piață și să rămână și cu ceva profit, agricultorii români trebuie să își vândă producția când prețul obținut este superior costurilor de producție. Ei pot vinde la o data aleasă de ei dacă dețin capacități de stocare, pentru că nu este o soluție să vândă în campanie, au declarat reprezenții Expur Urziceni în cadrul unei conferințe.

Expur, companie deținută de grupul francez Avril, este un producător important de ulei din România care cumpără cantități însemnate de materii prime de le fermierii din Ialomița.

„Noi am dezvoltat parteneriate cu fermierii din Ialomița, care sunt destul de competenți în ceea ce fac. Sunt agricultori care au crescut în timp, au învățat și continuă pentru a face  performanță. România a făcut foarte multe progrese în ultimii ani”, au declarat reprezentanții Expur.

Citește și: Agrocarburanții, motiv de dispută la nivelul UE

 

Ei spun că la momentul actual nu este o problemă să găsească semințe de calitate în România, deoarece fermierii au crescut major nu doar în productivitate, cât și în calitate. Dacă în urmă cu vreo 15 ani producția de rapiță era de circa 50.000 de tone, anul trecut s-a ajuns la 1,5 milioane de tone, cu o medie la hectar de 3,6 tone.

„România poate sta oricând lângă Franța cu această producție. Au fost fermieri care au obținut și peste 5.000 kg la hectar pe mai mult de 1.000 ha, ceea ce înseamnă că stau oricând lângă un fermier german. Pentru România singura constrângere majoră este clima”, au mai declarat oficialii de la Expur.

- Reclamă -
- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.